Partit Socialdemòcrata

Dolors Carmona, Joan Sans i Cèlia Vendrell lideren les llistes del PS a la capital, Encamp i Escaldes

Crea: 11/03/2015 - 23:00
Els tres candidats es fan un 'selfie' amb el primer secretari, David Rios
El Partit Socialdemòdrata (PS) ha fet oficials les tres llistes amb les què concorrerà a Andorra la Vella, Encamp i Escaldes-Engordany en les eleccions comunals del proper 13 de desembre. Les tres candidatures estaran encapçalades pels actuals consellers a les tres corporacions: Dolors Carmona, Joan Sans i Cèlia Vendrell, respectivament. En el segon lloc hi figuren Lídia Samarra, Pere Marsenyach i Aleix Mañosas.
 
El comitè directiu de la formació ha validat les candidatures per unanimitat. Durant la reunió s’ha posat en relleu la bona tasca realitzada a la minoria pels actuals consellers, un fet clau en l’aposta dels respectius comitès locals de mantenir aquesta continuïtat.
 
Durant l’acte de presentació davant els mitjans de comunicació, el primer secretari del PS, David Rios, ha volgut deixar clar que les llistes defugen “el joc de cadires a tota costa que estem veient entre altres partits” i conformen equips “seriosos, coherents i amb persones compromeses”. A la vegada, sobre els candidats, ha destacat que “valorem positivament la feina que han fet als comuns i els hi donem tot el suport per continuar”.
 
A Andorra la Vella, Dolors Carmona serà la cap de llista. Exsecretària d’Estat d’Educació entre 2010 i 2011, acumula tres anys com a representant del PS al comú de la capital. Com a candidata a cònsol menor, s’aposta per Lídia Samarra, que fou directora de l’Escola Andorrana durant el Govern del PS i, prèviament, secretària general del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP). La llista la completen, entre d’altres Cristian Asensio, Francesc Rechi o Carles Blasi. Els presentadors seran el conseller general Pere López i Joan Ramon Marina, que va ser cap de la llista parroquial a les passades generals.
 
Carmona ha definit la llista com a “engrescadora i plural” i ha destacat el “repte” que suposa que siguin dues dones les que van al capdavant. També ha volgut posar en relleu que el fet que puguin haver quatre llistes a la parròquia “es positiu perquè vol dir que hi ha una implicació ciutadana, que és un dels nostres reptes”. Tot i això, ha afirmat que “la nostra denominació d’origen la tenim clara; som PS i volem que els nostres valors siguin els que es facin realitat”. La candidata s’ha mostrat clarament contrària als “pactes a qualsevol preu”.
 
A Escaldes, el PS dóna plena confiança a l’actual equip de la minoria comunal, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas. Des de la formació es valora de forma especialment positiva la tasca realitzada aquests quatre anys com a consellers. La llista la completen, entre d’altres, l’exministra de Cultura Susanna Vela; la presidenta de l’Associació de Gent Gran de la parròquia, Naeco Yamamoto; Toni Fernández, Tomàs Riart o Jordi Font. Els presentadors de la candidatura seran la consellera general Rosa Gili i Victòria Ossó.
 
Vendrell ha deixat clar l’ambició de la candidatura que lidera. “Esperem fer un bon resultat i volem anar a guanyar”, ha afirmat. També ha reconegut que, justament, la situació a Capesa, que aquest dimecres ha viscut un nou capítol negatiu amb un altre tall de subministrament d’aigua, serà part important del programa. “Volem marcar la diferència en positiu i és un tema que porto a dins i que jo lluitaré molt perquè Capesa faci una bona gestió d’aquest recurs”. I és que, ha apuntat, “subministrar a 15.000 persones no és fàcil i ha d’estar amb un equip competent a darrera”.
 
A Encamp, Joan Sans tornarà a liderar la llista per intentar passar de la minoria, on ha estat els darrers quatre anys, al consolat. El seu company de viatge serà l’empresari Pere Marsenyach, que ja coneix sobradament el comú. I és que va ocupar entre 2007 i 2011 la conselleria de Turisme de la corporació. A la candidatura encampadana també hi figuren, entre altres Elisabet Pirot, Jordi Torné, Iolanda Vigo, Eduard Ricard o David Rios.
 
Sans ha explicat que “sortim amb molta força i il·lusió després d’un mandat que ha donat poc fruit a la nostra parròquia”. A la vegada, ha deixat clar que “som l’única candidatura que podrem anar amb el cap ben alt perquè no hem jugat a cap ball de cadires”.