Partit Socialdemòcrata

El PS organitza un seminari sobre nacionalitat i ciutadania europea amb el professor Eduard Sagarra

Crea: 02/10/2016 - 18:29
Un instant del seminari impartit pel professor Sagarra ara fa uns mesos.
El professor Eduard Sagarra Trias, expert en dret comunitari, oferirà dilluns vinent el seminari ‘Nacionalitat i ciutadania europea’. La xerrada, organitzada pel Partit Socialmòcrata (PS), començarà a les 19.30 hores a la seu de la formació (carrer Prat de la Creu 59-61 Escala A, 2n Despatx 1A) i està oberta a militants, afiliats i simpatitzants així com al públic en general. L’objectiu de la jornada és apropar diferents aspectes relacionats amb l’adquisició de la nacionalitat, la possibilitat de tenir doble passaport i com es vehiculen aquests aspectes en l’àmbit de la Unió Europea i com podrien variar en l’àmbit d’Andorra si s’acaba tancant l’acord d’associació ara en negociació amb l’organisme comunitari. 
 
El seminari, impartit per un destacat expert en matèria de dret comunitari, pretén aportar més informació sobre el que pot representant la signatura d’aquest acord, i més específicament en matèria de nacionalitat i ciutadania amb l’objectiu d’ajudar a esvair els dubtes que, legítimament, poden tenir moltes persones.
 
Durant la seva exposició, Sagarra anirà desgranant diferents aspectes vinculats a aquest àmbit, com ara nocions generals sobre nacionalitat i com es pot adquirir, perdre o recuperar a diferents Estats de la Unió Europea, tot fent referència a la situació del Principat. En aquest darrer punt, també abordarà l’aspecte de la doble nacionalitat. El professor també explicarà què representa la ciutadania europea i quines són les possibilitats que els andorrans puguin accedir-hi via l’acord d’associació. Per últim, també parlarà sobre com seria la lliure circulació de persones, serveis i professionals en cas de tancar-se aquest tractat. Al final del seminari, l’expert en dret comunitari també té previst obrir un torn de preguntes perquè els assistents puguin aclarir dubtes que els hi hagin sortit durant l’exposició. 
 
 
El ponent
Eduard Sagarra Trias, nascut a Barcelona l’any 1947, està especialitzat en diferents àmbits de dret, sobretot en internacional tant públic com privat, comunitari, d’estrangeria i immigració i de drets humans. És membre i soci-fundador del prestigiós bufet espanyol Roca Junyent i professor a la Universitat de Barcelona i a Esade-Ramon Llull.
 
Es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona, facultat en la qual també es va doctorar. També té formació específica en dret comparat, organitzacions europees (Universitat d’Estrasburg) i dret internacional públic i privat (Acadèmia de Dret Internacional de la Haia). 
 
A part de la seva tasca com a advocat, Sagarra Trias és professor titular de la Càtedra de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i de Dret Internacional Públic, dret de la nacionalitat, dret d’estrangeria i ciutadania europea i dret comunitari a la facultat de Dret d’Esade, Universitat Ramon Llull, centre on també dirigeix i coordina el màster en Dret Internacional dels Negocis. També és president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya des de 200 i ha sigut president del Consell Català del Moviment Europeu 1996- 2000; així com membre del Team Europa de la Comissió Europea
 
És autor de nombroses monografies, llibres i articles de revista sobre dret de la nacionalitat, estrangeria, immigració, asil, dret internacional públic i privat, drets humans, Dret comunitari Europeu; drets i llibertats comunitàries i, sobre ciutadania europea. A banda de participar com a expert i col·laborador en diferents mitjans, també escriu al seu propi blog.