Partit Socialdemòcrata

El PS ultima els treballs per presentar-se a 4 parròquies a l'espera de tancar un pacte de forces progressistes amb SDP

Crea: 10/30/2015 - 18:00
Els membres del directiu del PS durant una reunió
El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata s’ha reunit aquest dijous al vespre per fer balanç de la situació actual de la preparació de candidatures per les eleccions comunals. En primer lloc, s’ha valorat positiva el treball amb les llistes a les tres parròquies on està garantida la presència de la formació. Aquestes estan molt avançades, a l’espera de com evolucionin les converses amb Socialdemocràcia i Progrés (SDP). La voluntat, s’ha tornat a deixar clar, és construir una coalició de partits progressistes davant d’altres opcions conservadores. A la vegada, s’ha desmentit de forma rotunda que persones del comitè local del PS a Ordino s’hagin plantejat formar part d’una plataforma impulsada per Convergents d’Ordino.
 
La reunió ha servit, en primer lloc, per evidenciar la bona marxa de la feina de confecció de programa i de llistes a Andorra la Vella, Encamp i Escaldes-Engordany. Els respectius comitès locals tenen pràcticament enllestits els equips de candidats que concorreran a les eleccions. Tot i això, l’aprovació de les llistes definitives trigarà uns dies perquè se segueix mantenint negociacions amb SDP amb la voluntat –almenys per part del PS- de poder tancar un acord per concórrer conjuntament amb una coalició progressista.
 
A Canillo i Ordino, els comitès locals no tanquen portes a formar una candidatura a darrera hora però avui en dia aquesta possibilitat és pràcticament nul·la. En tot cas, a Ordino el PS desmenteix que persones del comitè local s’hagin plantejat en cap moment formar part d'una plataforma impulsada per Cd'O.
 
En el cas de Sant Julià, representants del comitè local estan treballant amb intensitat amb altres forces polítiques i un número molt important de ciutadans independents per a la constitució d'una plataforma que presenti una alternativa a les polítiques nefastes per la parròquia que ha practicat Unió Laurediana durant el darrer mandat comunal. Pel que fa a la Massana, el PS ja va anunciar que no concorreria en aquests comicis.
 
Des del comitè directiu es valora de forma molt positiva les candidatures que s’estan preparant a les parròquies on fins ara tenia representació als comuns (Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany), llistes que tenen en tots els casos la voluntat d’esdevenir un bon equip de govern per als ciutadans i que, a la vegada, demostren la bona feina feta durant el mandat actual dels seus consellers i conselleres i dels comitès locals que els donen suport.