Partit Socialdemòcrata

Rios critica la mala imatge que genera l’afer de l’Institut Marqués i reclama al ministre “servir l’interès general”

Crea: 02/11/2016 - 19:29
La seu de l'Institut Marqués a Barcelona
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, ha lamentat la mala imatge del país que estan donant les diferències internes a Govern per la possible instal•lació a Andorra de l’Institut Marqués, especialitzat en reproducció assistida. Un dels aspectes que més inquieta és que, segons el publicat per alguns mitjans, el veto a l’entitat seria provocat per les conviccions religioses del nou ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany. Rios ha deixat clar que qui accepta un càrrec a Govern ho fa per “servir l’interès general” i, per tant, l’ha de posar per sobre d’altres aspectes. 
 
Els darrers dies, diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò del debat intern existent dins l’executiu que ha generat la qüestió arran de l’arribada d’Àlvarez Marfany al gabinet. Fins i tot, el Diari d’Andorra publicava aquest dijous que la discussió havia estat important, aspecte, però, no reconegut pel ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa setmanal posterior a les reunions de l’executiu. El que queda clar, però, és que, ara mateix, un projecte d’inversió estrangera interessant està seriosament en qüestió, fet que preocupa, i força, al PS.
 
“És surrealista que un país com Andorra, que està apostant per la diversificació econòmica, depengui de les creences d’un sol ministre”, ha lamentat Rios, tot recordant que el procés d’obertura “és molt important” perquè les conviccions d’un membre del gabinet puguin arribar a “impossibilitar que aquesta empresa o d’altres s’instal•lin al país”. 
 
El primer secretari socialdemòcrata, a més, adverteix que les conseqüències de tot l’afer poden anar més enllà del projecte de l’Institut Marqués. “El més preocupant de tot plegat és la imatge de poca transparència, de poca seguretat i de poca credibilitat del procés d’inversió que ha obert el Govern de DA”, ha afirmat. 
 
Per tot això, Rios ha recordat quina és una de les obligacions claus de qualsevol ministre, malgrat que pugui tenir les seves creences, “que és legítim i respectable”. Així, al seu entendre, “l’interès general ha de primar per davant de tot i, si no és així, no s’entén que agafi el càrrec”.