Partit Socialdemòcrata

Rios denuncia la utilització de recursos públics per part de DA durant la campanya electoral

Crea: 12/17/2015 - 17:18
Rios, amb la resta de tertulians i la presentadora, Gemma Rial, abans de l'inici del programa (RTVA)
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, ha criticat la utilització “de recursos públics” per part de Demòcrates per Andorra (DA) durant la campanya electoral. El dirigent ha denunciat actuacions com ara la inauguració de Prada de Moles just el dia abans de l’inici de la cursa cap a les urnes o la presentació, dies abans de la pròpia jornada de votació, del projecte d’embelliment del Pas de la Casa. Rios també ha lamentat que la situació de Rosa Ferrer hagi afectat de forma negativa la sanitat.
 
El dirigent del PS ha fet aquestes declaracions durant la seva participació al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió, espai centrat aquest dijous en analitzar els resultats de les comunals del passat diumenge. Rios ha posat en relleu vàries actuacions del Govern de DA que no han estat, al seu entendre, gens correctes, com ara la inauguració de les noves instal·lacions a Prada de Moles 24 hores abans del tret de sortida de la campanya o la presentació quatre dies abans dels comicis del projecte d’embelliment del Pas de la Casa. “Tot ha estat tacticisme polític i utilització de recursos de tots en favor de la campanya”, ha afirmat. 
 
El primer secretari del PS ha remarcat que “l’oposició, a banda de denunciar-ho, no pot lluitar contra això”. A més, ha recordat que fets com els esmentats són impensables als Estats de l’entorn, entre d’altres coses perquè la legislació ja està preparada per evitar-los. “A altres països la llei prohibeix les inauguracions abans d’iniciar campanya”, ha indicat. 
 
Un altre tema que s’ha posat sobre la taula durant el debat ha estat l’aliança entre la Coalició d’Independents (CdI) de Rosa Ferrer i els Liberals (LdA) i totes les seves conseqüències. Rios ha criticat amb duresa els moviments. “El ball de cadires és una actitud a lamentar i s’ha de denunciar perquè afecta la percepció que els ciutadans tenen dels polítics”, ha comentat, per després apuntar que, en aquesta ocasió, un dels partits que l’ha protagonitzat ha estat penalitzat a les urnes. “Ens alegrem que la ciutadania en aquesta ocasió hagi castigat aquests moviments”, ha apuntat.  Per a Rios, únicament els pactes “programàtics” són “els que tenen futur” ja que “independentment de les persones, tenen garanties perquè estan escrits”. 
 
De l’afer Ferrer, però, hi ha una perjudicada clara: la sanitat andorrana. I és que, ha posat en relleu el dirigent del PS, “tota la feina” feta fins ara per l’encara ministra –la renúncia es formalitzarà a partir del 4 de gener-, “queda en entredit”. 
 
Rios ha valorat també el resultat electoral pel que fa al PS. Tot i admetre que no ha estat el desitjat, ha volgut mostrar-se “orgullós” de la feina feta per les tres candidatures que hi concorrien. “La campanya ha estat de 10”, ha assegurat. Al mateix temps, ha volgut ressaltar que, malgrat no haver guanyat cap dels tres comuns, “hi estem representats”. 
 
Territori: