Partit Socialdemòcrata

Vendrell retreu que s’hagi buscat un cap de gabinet jurídic a Espanya quan a Andorra “tenim gent prou preparada”

Crea: 01/21/2016 - 17:03
Vendrell, a la dreta del tot, amb la resta de participants al programa (RTVA)
Cèlia Vendrell, vocal del comitè executiu del Partit Socialdemòcrata (PS), ha criticat la decisió de Govern de contractar un expert en dret espanyol com a màxim responsable del gabinet jurídic, segons la informació apareguda en diversos mitjans. La també consellera a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany ha lamentat que no es doni la possibilitat d’exercir aquest càrrec a gent del país perfectament preparada per assumir-lo. 
 
Vendrell ha fet aquestes declaracions durant la seva participació al programa La Rèplica d’Andorra Televisió. Segons alguns mitjans, Emilio Torrejón, exdirector general de l’advocacia de la Generalitat valenciana, hauria estat l’home escollit per encapçalar el gabinet de l’executiu i percebria per aquesta feina un salari de 8.000 euros mensuals. La vocal de l’executiva socialdemòcrata ha deixat clar que “no agrada que es vagi a buscar gent de fora quan tenim al país persones prou preparades” i ha lamentat que aquesta situació suposa “donar a l’exterior la imatge que els andorrans no sabem fer algunes coses”. La política escaldenca ha expressat el seu convenciment que “tenim gent amb capacitat suficient per assumir aquest rol”. 
 
Durant el debat, que ha comptat amb la participació de totes les formacions amb representació al Consell General, un altre tema que també s’ha abordat és la recent polèmica per la pujada de sous intentada pels cònsols d’Encamp. Vendrell ha expressat la necessitat d’una “llei que posi ordre als salaris dels càrrecs públics” i que els marqui sempre i quan “siguin acordes a les responsabilitats” i es tingui en compte “la dimensió del país”. 
 
Sobre l’afer concret al comú encampadà, la representant del PS ha posat en relleu que el canvi de remuneracions s’hauria d’haver vehiculat a través del pressupost, fórmula marcada a la normativa de la pròpia corporació. “Es van saltar les ordinacions per pujar-se el sou, això és lleig”, ha afirmat. Al mateix temps, ha avançat que, tal i com s’ha fet des de la minoria socialdemòcrata els darrers anys, “tornarem a preguntar pels salaris de tots els membres del comú d’Escaldes”.
 
La futura ubicació d’un heliport i el fet que des del comú d’Andorra la Vella s’hagi descartat que es faci a la capital també s’ha tractat durant el programa. Vendrell ha alertat que “a Escaldes hem de començar a tremolar” tot recordant que l’altre terreny en estudi era d’aquesta parròquia.  Per a la consellera socialdemòcrata, el que cal és “mirar que la parcel·la que sigui al final realment no molesti a la gent i ens aporti els beneficis que diuen”. Això sí, no s’ha estat d’expressar certs dubtes sobre la necessitat d’aquesta instal·lació i de defensar que, al seu entendre, seria una millor sortida “potenciar l’aeroport de la Seu d’Urgell”.