Partit Socialdemòcrata

Comuns

Una política per a tothom

Crea: 12/13/2019 - 20:28

El Periòdic, 13/12/2019 | Europa (i Andorra per extensió) es troba en una cruïlla històrica. L’auge de l’extrema dreta, la desafecció política, la crisi econòmica que hem passat i la que vindrà, la robotització, la crisi de valors, les fake news o l’emergència climàtica són els exemples que el camí recorregut fins ara presenta algunes dificultats i/o reptes que hem de superar entre tots. Alguns polítics i poders fàctics han tractat amb paternalisme la democràcia, un paternalisme dels que no et deixa avançar, del que sota preceptes com «això és millor no tocar-ho», «ara no és el moment» o «sempre s’ha fet així» s’oposen sistemàticament a desenvolupar-la, a deixar al ciutadà triar el que vol. En definitiva, a deixar créixer la democràcia. 

Aquesta actitud ha fet que molts dels drets fonamentals dels ciutadans hagin quedat arraconats, sota la pila de papers de coses pendents de fer i que només treuen el cap (per la pressió ciutadana) quan se’ls posa un bon gruix de papers ben pesats a sobre. Els preus dels pisos no paren de créixer, i tot i que la nostra Constitució obliga als poders públics a vetllar perquè els ciutadans puguin tenir un habitatge digne, les mesures que es prenen són insuficients i improvisades. El cost de la vida és completament desproporcionat comparat amb el salari mínim establert per llei, cal que el Govern faci el possible perquè tots els seus ciutadans tinguin una vida digna. La confiança, els polítics se l’han de guanyar i alguns opten per grans operacions de màrqueting, de maquillatge, d’impacte directe.

Nosaltres apostem per una altra manera de guanyar-nos-la. Tractant al ciutadà com un adult i fent la nostra feina: representar els seus interessos perquè la seva qualitat de vida sigui cada dia una mica millor. La nova política s’ha de basar en la transparència: com i quan es gasten uns diners que són de tots; en la participació ciutadana i la democràcia real: tothom ha de poder decidir els grans projectes i aquests no poden ser fets per capricis dels dirigents;  i en la planificació: no es poden posar pedaços per maquillar els problemes, cal abordar-los i buscar-ne les solucions.

Des de les candidatures del Partit Socialdemòcrata+Independents, Movem Ordino i Units pel Canvi ens comprometem a l’escolta activa del ciutadà, fent els comuns propers a la gent: treballadors, empresaris, associacions, joves i gent gran. Només junts podem construir un futur millor per a tots. A més, ens comprometem a gestionar amb responsabilitat els recursos públics: serem rigorosos, explicarem al ciutadà les coses com són i el farem partícip de les grans decisions que l’afectin. Ens comprometem a millorar la seva qualitat de vida: entre tots farem pobles i ciutats molt més amables, per viure-hi però també per a ser viscudes i no exclourem ningú dels serveis públics, vetllant pel dret a l’habitatge per a tothom i un envelliment digne. Ens comprometem en definitiva a ser al costat del ciutadà.  Els polítics som els responsables de gestionar el que és de tots, i amb l’esforç de tots podrem construir l’Andorra i les parròquies que ens mereixem.

 
 
 
Joan Travesset, d’Units pel Canvi
Sandra Tudó, de Movem Ordino
Rosa Gili, de PS + Independents d’Escaldes-Engordany
Dolors Carmona, de PS + Independents d'ALV
i el David Rios, de PS + Independents d'Encamp

Rios assegura que, “si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra es quedarà”

Crea: 12/07/2019 - 20:21

“Està clar que si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra (FC Andorra) es quedarà”. Així de contundent ha estat el candidat a cònsol major per la candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp, David Rios. “Entenem que és un element dinamitzador de la parròquia”, ha justificat, afegint que “les millores que s’aportin a les instal·lacions també s’aportaran a la resta de clubs esportius d’Encamp”, i doncs, se’n beneficiaran des dels més petits fins als més grans.   Així, Rios ha assegurat que, si el FC Andorra pugés de categoria, s’adaptarien les instal·lacions de Prada de Moles “sense cap mena de problema”, doncs són unes instal·lacions del Comú i en gaudiran els altres clubs de la parròquia.

En aquest sentit, “si nosaltres tenim l’oportunitat de governar, una de les primers coses que farem és seure amb el FC Andorra i altres clubs de la parròquia per parlar de quines necessitats tenen i prioritzar les inversions que s’han de fer en aquestes instal·lacions”, s’ha compromès el cap de llista. En aquest punt, Rios ha aprofitat per denunciar que “és una llàstima” que quan es va fer la inversió inicial per a la construcció del complex esportiu de Prada de Moles no es tinguessin en compte determinats aspectes com pot ser la coberta per a les graderies, un accés als lavabos públics més accessible, i fins i tot un accés accessible, també per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda a les graderies.  

“Considerem que l’esport és un element socialitzador i integrador molt important”, ha afirmat el candidat, motiu pel qual “posarem tots els recursos necessaris per modernitzar i ampliar” els poliesportius tant d’Encamp com del Pas de la Casa, ha explicat Rios, i també s’aprofitarà per reorganitzar aquestes instal·lacions perquè “actualment hi ha certes mancances i és important que els esportistes d’aquesta parròquia tinguin unes instal·lacions al 100% efectives”.   

Movem Ordino es compromet a reobrir immediatament el punt jove de la parròquia

Crea: 12/07/2019 - 20:05

La candidatura de Movem Ordino s’ha compromès aquest dissabte a reobrir el punt jove de la parròquia de manera immediata. “Creiem que el jovent ha d’estar implicat en la vida de la parròquia i compromès, i el punt jove és un punt neuràlgic i és important que estigui actiu perquè el jovent estigui implicat i hi hagi més cohesió a la parròquia”, ha defensat el número 5 de la llista, Eric Urigüen.

En aquest sentit, ha considerat que reobrir el punt jove “és de les primeres coses” que en matèria de joventut hauria de fer la nova corporació. Més enllà del punt jove, que serviria de punt de reunió per tirar endavant propostes i projectes diversos, Movem Ordino també es compromet a fer reunions periòdiques amb els joves per escoltar les seves necessitats i idees d’activitats i alhora que “establirem un vincle amb la gent gran per treballar amb projectes intergeneracionals”, ha exposat Urigüen.  

La candidatura del PS i Independents vol fer d’Escaldes-Engordany la primera parròquia creativa de la Unesco

Crea: 12/03/2019 - 16:34

La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany ha exposat, aquest dimarts, la seva idea de fer de la seva la primera parròquia creativa de la Unesco. La candidata a cònsol major, Rosa Gili, ha justificat la proposta “perquè volem que la cultura ens uneixi, sigui integradora, que es faci des de la participació ciutadania i ens permeti conèixer tots els artistes del país i de fora també”.

Així, Gili també s’ha compromès a promoure el talent i la creativitat, perquè això “permeti que Escaldes-Engordany sigui un pol d’atracció” i d’aquesta manera “fer una parròquia diferent en el món cultural”. En aquest punt, la candidata ha afegit que es promourà també tot el que és l’economia cultural i la indústria cultural, des del disseny fins el cinema, passant per molts d’altres. “Hi ha molts aspectes on podem ser diferenciadors”, ha sentenciat la candidata.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco es va crear l’any 2004 per promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquin la creativitat com un factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Actualment hi ha al voltant de 180 ciutats formant la xarxa i treballant juntes amb l’objectiu de posicionar la creativitat i les indústries culturals al centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. La número 1 de la candidatura del PS i Independents ha valorat que, malgrat s’han fet diverses coses bones a la parròquia, “podem donar un impuls més gran encara a la cultura, volem parlar amb la gent de la cultura, volem fer zones pels artistes del país i posar-los en valor. En definitiva, anar a buscar aquest potencial cultural que tenim a casa, amb la nostra identitat d’Escaldes perquè la gent torni a retrobar-se amb aquest motor cultural que ens pot aportar molt a la parròquia”. 

Sergi Gonzalez denuncia el sobrecost de l’Av. Meritxell, que “ha costat a cada ciutadà 191€ de més”

Crea: 12/02/2019 - 21:57

La candidatura de PS i Independents vol fer polítiques d’urbanisme amb “coherència i que afavoreixi la convivència, la participació i el benestar”

La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella s’ha desplaçat fins a l’espai que ha deixat el “projecte fallit” de The Cloud, un escenari de “dos exemples de una falta de planificació i coherència i alhora exemple clar de màrqueting i maquillatge amb els diners de tots els ciutadans”, ha manifestat el candidat a cònsol menor, Sergi Gonzalez: un el propi The Cloud i l’altre la reforma de l’avinguda Meritxell. En aquest darrer, Gonzalez ha denunciat que el sobrecost de les obres ha estat de 4,3 milions d’euros, i “això ens ha suposat una despesa, a cada ciutadà, de 191 euros de més que hem hagut de pagar per aquest sobrecost”.

I similarment passa amb l’espai del fallit The Cloud, on Andorra Telecom ha destinat 3 milions d’euros a l’enderroc i als estudis, als quals s’han de sumar les accions que ha fet el Comú d’embelliment al voltant d’aquesta zona “que molt bé no sabem quin és l’objectiu perquè no està clar què es farà en aquesta zona”, ha assenyalat el número dos de la candidatura socialdemòcrata de la capital.

Veient aquests exemples, la candidata a cònsol major, Dolors Carmona, ha manifestat que “tenim molt clar que volem promoure l’urbanisme i els equipaments públics dins d’una coherència i per tal d’afavorir la convivència, la participació i el benestar de la ciutadania”. Així a la zona que ha deixat el The Cloud “nosaltres farem tot el possible perquè el projecte que es faci en aquest espai sigui participatiu i a la vegada també faciliti la vida als ciutadans i sigui un atractiu turístic més de la zona comercial”.
 

En aquest sentit, Carmona s’ha compromès a crear taules de treball per buscar sinergies i reunir “tots els agents i actors implicats i, per la via del consens, trobar un projecte que satisfaci a la major part de la ciutadania”.

REVITALITZAR LA PLAÇA DE POBLE

Un altre dels projectes del programa de la candidatura del PS i Independents a la capital a nivell d’urbanisme “és la revitalització de la nostra estimada plaça del Poble”, ha dit Carmona. La candidata a cònsol major ha manifestat que “creiem que ha perdut l’essència” i per això es proposa “fer un projecte innovador i participatiu a través d’un concurs d’idees”, per fer que la plaça del Poble “realment sigui un element per una parròquia per gaudir i sentir”. Segons la número 1 de la candidatura del PS i Independents a la capital, es vol que en el nou espai convergeixin la cultura, l’esport, la tecnologia i activitats diverses de promoció i interacció social.

 

La candidatura del PS + Independents d’Encamp promourà inversions per cobrir el parc infantil o recuperar la pista de petanca del Pas de la Casa

Crea: 12/02/2019 - 21:42

Rios es compromet a continuar la dinàmica de reunions de poble amb el Pas de la Casa
 

La candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp promourà, si surt vencedora a les eleccions del proper 15 de desembre, un seguit d’inversions que responen a les demandes de la ciutadania del Pas de la Casa, entre les quals hi ha el manteniment de les voreres, la cobertura del parc infantil perquè es pugui utilitzar tot l’any, la recuperació de la pista de petanca que ja hi havia hagut  i la remodelació de la sala de festes “perquè és una necessitat que tenen els joves i la gent del Pas de la Casa”, ha assegurat el candidat a cònsol major, David Rios.
 
El número 1 de la llista socialdemòcrata a la parròquia d’Encamp ha explicat que es planificaran les obres al llarg dels quatre anys “de manera consensuada amb els veïns i comerciants”. Rios ha assegurat que “tenim clares quines són les inversions que es requereixen aquí al Pas de la Casa perquè ja fa molt temps que estem treballant amb els veïns i ens les han fet arribar”.
 
Així, a la reunió de poble que la candidatura del PS + Independents d’Encamp ha celebrat aquest dilluns al Pas de la Casa, el candidat a cònsol major, David Rios, s’ha compromès a “continuar estant en contacte amb els ciutadans del Pas de la Casa”. Ha recordat que a principis de la tardor ja van celebrar una reunió amb els veïns i comerciants de la vila i ha afirmat que “el nostre tarannà de govern és aquest”.
 
Les reunions servirien, d’un cantó per plantejar propostes i poder-les adaptar segons les necessitats dels ciutadans i de l’altre recollir idees i iniciatives que poguessin ser favorables per tal de dur-les a terme, això sí, “d’una manera planificada, organitzada, i amb el mínim impacte per la ciutadania i el comerç del Pas de la Casa”, ha explicat Rios.
 
En aquest sentit, el número 1 de la candidatura del PS + independents d’Encamp ha posat l’equip comunal de Demòcrates per Andorra com a exemple de com no procedir assegurant que “durant 8 anys ha estat impassible davant les necessitats de la ciutadania i de les necessitats de millorar les infraestructures, i al final de l’últim mandat, sense planificar i totalment improvisat, ha engegat un seguit d’obres sense tenir en compte les necessitats de la ciutadania”. Uns d’aquests treballs són els de remodelació de la plaça de l’Església del Pas de la Casa, “que s’han fet sense el consens de la ciutadania, cosa que fa que sigui inútil per les activitats que es volen fer o que es desenvolupaven fins llavors”.
 
Rios ha insistit que “des de PS + Independents volem actuar completament diferent”. Així, “primer de tot volem consensuar amb els ciutadans quines són les necessitats reals en infraestructures i com han de ser, i, per altra banda, les volem planificar per tal que les obres tinguin el mínim impacte sobre la ciutadania i sobre l’activitat comercial”.
 
 

Pàgines

Subscriure a Comuns