Partit Socialdemòcrata

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata adverteix el Govern en portar-lo davant el Tribunal

Crea: 11/11/2019 - 10:34

Els socialdemòcrates rebutgen el secretisme que hi ha entorn el cas BPA i sobretot a nivell de l'AREB  

 

Després de rebre diverses negatives per part de l'AREB amb relació a les demandes d'informació, el Conseller General del Partit Socialdemòcrata, Joaquim Miró, ha formulat una pregunta avui durant el ple del Consell General en referència a la demanda d'informació sobre els comptes que gestiona l'AREB.

L'AREB es nega a lliurar la informació amb l'excusa que BPA té naturalesa privada i està sotmesa al dret privat. Els socialdemòcrates rebutgen el secretisme que hi ha entorn el cas BPA i sobretot a nivell de l'AREB. "Costa d'entendre que una societat s'hagi gastat 15 milions d'euros públics i se'ns digui que continua sent privada", declara el Conseller General, Joaquim Miró. Miró demana a Govern que esclareixi qui controla l'AREB, i reclama novament el lliurament d'informació dels comptes. “Si no es produeix, no dubtarem en anar al Tribunal Constitucional", ha declarat.

Des del PS recorden que el Tribunal de Comptes "va constatar que hi havia mancances i errors dins la comptabilitat de BPA, i que "donat que l'AREB és una institució pública i accionista única de BPA, la Constitució l'obliga a rendir comptes, d'acord amb el principi de responsabilitat de la seva actuació."

 

SOBRE ANDORRA TELECOM I FEDA | El PS demana a Govern que baixi les tarifes mínimes dels serveis de FEDA i Andorra Telecom

El President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha recordat que els beneficis que obtenen any rere any per les societats FEDA i Andorra Telecom es destinen de forma íntegra a finançar els dèficits generats pel Govern, amb imports que se situen anualment entre els 30 i els 40 milions d'euros. Vistes les dificultats que tenen les famílies per pagar les seves despeses, des del PS demanen a Govern "per què no s'ha pres ni tan sols la molèstia d'avaluar l'impacte econòmic de la reducció d'aquestes tarifes."

 

SOBRE L'AVORTAMENT AL PRINCIPAT | El GPS denuncia que no es legisla sobre l’avortament per no inquietar el Copríncep Episcopal

La Consellera General del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha formulat aquest migdia una sèrie de preguntes al Govern d'Andorra per conèixer l'estat de la normativa de l'avortament a Andorra. En aquesta línia, Xavier Espot ha afirmat que Canòlich Mignorance "es va equivocar" quan va dir a l'ONU que la CASS pagava avortaments voluntaris a l'estranger. Des del PS creuen que les declaracions de la magistrada van estar promogudes per la "vergonya" que genera als andorrans el fet de no poder fer-ho. Salazar va afirmar que el PS "no deixarà de parlar de l'avortament" i va denunciar que "no poder avortar ni en els tres supòsits bàsics és una vergonya en el panorama internacional." En aquesta línia, Salazar planteja "si es prendran mesures perquè una magistrada va mentir o donar una informació poc veraç".

 

SOBRE LA LLEI DE LA FUNCIÓ PÚBLICA | El Grup Parlamentari Socialidemòcrata recorda que han passat els sis mesos previstos per desplegar els reglaments de la funció pública

La Consellera General i Presidenta del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha demanat avui al Consell General “què és el que Govern està disposat a canviar de la llei de la Funció Pública”. Afirma que "han passat els sis mesos previstos per a desplegar els reglaments de la llei de la funció pública". La ministra titular de la Funció Pública ha reconegut la que hi estan treballant però sense concretar cap calendari. Ha reiterat la voluntat de treballar amb total col·laboració amb els sindicats però ha reconegut que en molts punts encara no s'ha entrat en detall. A la demanda de la consellera sobre els recursos que els sindicats tindran per analitzar les diferents propostes de reglaments, en concret els de la gestió de l’acompliment i el de la carrera professional horitzontal, la ministra ha afirmat que han dema- nat a Deloitte, l’empresa que ha de desenvolupar aquestes dos normes, que treballi amb els sindicats.

 

SOBRE L’AEROPORT D’ANDORRA - LA SEU

Des de Govern asseguren que tot està preparat perquè a l'abril tingui llum verd l’Aeroport de la Seu, i podrà operar. Tot i així, remarquen que s’ha de definir com s'explota i qui ho farà. Per la seva banda, Font recorda que “de cap de les maneres em pot sapi- guer greu que hi hagi una colaoració entre el Govern i la Cambra. Crec que s’hauria de fer més sovint i amb molts més àmbits”.

 

Territori: