Partit Socialdemòcrata

El PS acusa el ministre Eric Jover de no dir la veritat sobre el cost de l’accés a l’FMI

Crea: 07/02/2020 - 13:44

López demana a Govern que expliqui com és que fa un mes no tenia 300.000€ per als autònoms i ara té 100 milions d’euros per entrar a l’FMI

 

 

El President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha denunciat aquest matí que Govern ha enganyat la ciutadania i els responsables polítics sobre les condicions d'accés al Fons Monetari Internacional. "En política no tot s'hi val. Hem de defensar les nostres propostes i les nostres idees, però el que no es pot fer, de cap de les maneres, és enganyar la gent", ha assenyalat López, "i més quan parlem de la nostra adhesió al Fons Monetari Internacional. Accedir a l'FMI té un cost molt elevat per als ciutadans i té una sèrie de conseqüències que Govern no està explicant", ha afegit.

 

Els socialdemòcrates alerten que el cost d'accés al fons no és de 4.677 euros anuals, com ha volgut fer entendre Govern. "Això no és veritat: la quota és de 101,6 milions, 75 milions dels quals estaran inutilitzats. De la mateixa manera que els diners que els ciutadans dipositem en concepte de fiança quan lloguem un pis, aquests 75 milions d'euros és una bossa de diners de la qual no podrem disposar. No els tens", ha explicat el President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López.

 

En aquest sentit, López ha assenyalat que "a Andorra hem estat discutint 300.000€ per als autònoms, retallant ajudes socials. Els diners que estaran bloquejats no els podran fer servir per construir pisos socials. Tampoc per apujar les pensions als padrins ni per ajudar els empresaris que tenen un futur incert per culpa de la Covid-19". On ha de fer el Govern l'esforç, a l'entendre dels socialdemòcrates, "no és en enganyar la gent maquillant la realitat. Han d'explicar que hi guanyem entrant a l'FMI per què la ciutadania puguem valorar si tenir 75 milions d'euros bloquejats és poc o és molt. Però això no ho fan. El que si fan és mentir al voltant del que suposa aquest ingrés", ha lamentat aquest matí el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata.