Partit Socialdemòcrata

El PS proposa una comissió de treball amb la societat i els polítics per combatre l’abstenció

Crea: 01/17/2020 - 09:46

El PS estén la mà al Govern per treballar conjuntament per realitzar canvis estructurals en el nostre sistema polític i democràtic per fomentar la participació

 

 

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha demanat al Govern aquesta tarda durant la Sessió de Consell General la creació d'una comissió de treball conjunta amb les ciutadanes i els ciutadans per analitzar l'abstenció i avaluar quines mesures es creuen necessàries per solucionar aquesta situació.

 

Crear meses electorals constituïdes per ciutadans elegits per sorteig, millorar el vot per correu, implementar el vot telemàtic i valorar el vot obligatori són alguns dels canvis estructurals en el sistema polític que els socialdemòcrates volen posar sobre la taula per fer front a la creixent desconfiança de la ciutadania.

 

La presidència de la Comissió Nacional andorrana per a la UNESCO

 

Durant la sessió de Consell General els socialdemòcrates també han demanat pel nomenament de la Cristina Rodríguez, una persona de fora de l'àmbit de l'educació i de la cultura, com a presidenta de la Comissió Nacional andorrana de la UNESCO, com quin ha estat el canvi de criteri per remunerar el càrrec. "En aquests 24 anys, la CNAU ha comptat amb presidents i presidentes que han dedicat hores i esforços de forma totalment altruista.", ha declarat la Presidenta del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela.

 

L'augment de detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues  any rere any ja representa una emergència nacional

 

Els socialdemòcrates han demanat a Govern campanyes de conscienciació, en comptes de control. El Conseller Socialdemòcrata, Roger Padreny, ha demanat quines mesures durà a terme Govern per reduir el nombre de conductors sota els efectes de l'alcohol i les drogues a Andorra. El desembre del 2019 va acabar amb 1.336 controls, dels quals 94 van ser positius i dels quals, 34 van comportar sancions. Potser ja s'hauria d'haver començat a tractar la qüestió molt temps abans per no arribar a la situació actual", ha lamentat Padreny. Els socialdemòcrates qualifiquen la situació d'emergència nacional: "El problema de l'alcohol al volant està cronificat. S'ha d'apostar per conscienciar la població, no pas per endurir sancions com volen els grups de majoria al Govern", ha sentenciat Padreny.

 

L'estat de la redacció dels reglaments de la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic

 

"La lluita contra el canvi climàtic és un dels grans reptes que tenim, no només com a país, sinó també internacionalment i amb el qual Andorra s'ha compromès. Aquest repte no es pot dur a terme si no es desplega legislativament i com cal aquest marc de lluita contra el canvi climàtic.", explica el Conseller General del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Carles Sanchez. Sánchez ha demanat per l'estat de redacció dels diferents reglaments que han de desplegar la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic.

 

"Necessitem passar de les paraules als fets. Aquesta llei és una eina per fer-ho i volem que Govern es comprometi al seu desenvolupament", ha declarat Sánchez, i ha demanat al Govern "prémer l'accelerador en el desplegament dels reglaments de la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic".

Territori: