Partit Socialdemòcrata

Els socialdemòcrates reclamen el contracte d'A2 security i lamenten la manca de transparència de Govern

Crea: 07/03/2020 - 09:37

El conseller socialdemòcrata, Jordi Font, ha traslladat al ple del Consell General els neguits que li han arribat sobre la contractació directa de l'empresa A2 Security. Els socialdemòcrates han recordat que en data 3 de juny del 2020, es va contractar per als treballs de prestació de serveis en matèria d'inversió estrangera a l'empresa A2 Security Assessors per l'import de 21.250€ i fins al 31 de desembre de 2020. En aquest sentit, des del PS han demanat en què consisteixen concretament aquests treballs i serveis i com s'avaluarà l'assoliment dels objectius perseguits. Durant el debat, la consellera general, Susanna Vela, ha assenyalat que "sembla que arran d'una pregunta escrita del PS reclamant el detall de les despeses en assessorament es va fer públic que Govern tenia una relació contractual amb aquesta empresa: si tenim una persona que fa aquest treball s'ha d'explicar. La informació us l'hem d'anar arrancant com fos un queixal. Les dades, i més en un moment com aquest són molt importants, i a més seguint les recomanacions del GRECO, que demana control i transparència amb els contractes per evitar la corrupció", ha lamentat Vela.

 

La consellera general del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha manifestat avui a la sessió de control del Consell General la seva preocupació sobre l'estat del sector turístic, l'anàlisi estratègic que s'està fent i els objectius a curt i mitjà termini. "Malgrat la forta competència i dependència absoluta d'Espanya i França, s'ha destinat més pressupost a la campanya per aquesta temporada. Una inversió d'1,7 milions d'euros, 500.000 més que l'estiu passat per intentar atraure visitants a Andorra", ha recordat Vela. Al llarg de la sessió Vela va posar en relleu el paper de la cultura com l'eina fonamental per aconseguir i potenciar un turisme de qualitat. Quin ha estat el paper del ministeri de Cultura i dels agents culturals privats en el disseny d'aquesta campanya i en les posteriors.

 

Finalment, el conseller general Joaquim Miró ha demanat a Govern què l'ha motivat a acceptar un acord amb l'exfedatari Josep Estañol per obtenir una informació que legalment era ja de la seva propietat. Miró a demanat els motius que han dut al Govern a signar un conveni per obtenir una informació que legalment ja era de la seva propietat, si el Govern té la intenció de satisfer alguna quantitat en aplicació de l'esmentat conveni i per què el Govern s'ha autoimposat l'assumpció de certes obligacions en aplicació del conveni. En aquest sentit, la consellera general, Susanna Vela, ha retret a Govern que "fa una mica de mal als ulls que es faci una donació generosa d'una documentació generosa", i ha demanat si tot aquest material digitalitzat s'ha integrat al programari de la Cambra de Notaris, sense cap problema i sense generar cap mena de despesa a Govern.

 

Imatge: Eduard Comelles/Consell General