Partit Socialdemòcrata

El PS es consolida: duplica els vots i triplica el nombre de Consellers Comunals

Crea: 12/27/2019 - 09:56

Gerard Alís: “Tenim un projecte consolidat. La tasca que fem queda avalada per la ciutadania.

Andorra la Vella | "Només la suma de DA+LA+SDP ha pogut evitar més comuns del PS. En l'únic lloc on DA ha anat sol, el PS ha guanyat" ha declarat aquesta tarda el Primer Secretari del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís. "L'única alternativa al govern de DA és el PS". La ciutadania ha avalat la tasca que el partit ha fet per impulsar el seu creixement. "Això ho tenim clar comparant els resultats de les eleccions nacionals comparades el 2015: som la segona força política, per no dir que estem en equivalència: tenim 5 consellers generals, igual que el que seria el nostre adversari natural, DA, estem en igualtat de condicions", ha explicat aquesta tarda Alís. Aquesta feina ha vingut reforçada pels resultats de les eleccions comunals. Els resultats han consolidat la posició: el PS ha duplicat el nombre de vots, i ha multiplicat per tres els consellers comunals (passant de 5 a 15) en haver guanyat el comú d'Escaldes-Engordany.

"Valorem positivament els resultats: hem fet un fort creixement: en l'1 contra 1, estem passant per davant a DA. Fem un balanç positiu: la tasca que s'ha fet des del partit queda avalada per la ciutadania: el nostre projecte, tant de país com de comuns, és el que necessita Andorra", ha declarat Alís. La presidenta del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha anunciat que "El partit està obert perquè ciutadans puguin acostar-se, com han fet fins ara, per participar i col·laborar amb nosaltres. Entenem que és una manera fàcil i senzilla d'apropar la política a la ciutadania".    


Balanç de l’activitat del Grup Parlamentari Socialdemòcrata  

La Presidenta del PS, Susanna Vela, ha recordat que de les 38 preguntes orals que s’han efectuat al Consell General, 30 han estat formulades pel Partit Socialdemòcrata, relatives al al Projecte de l’Heliport a les Tresoles, a la desatenció de les demandes efectuades des del col·lectiu de la Gent Gran, la Fundació de la Cimera Iberoamericana, la modificació i al desenvolupament reglat de la Llei de la Funció Pública, el fons publicoprivat d’habitatge, el futur dels terrenys on s’havia de construir l’edifici The Cloud i el seguiment de l’evolució de BPA.

Pel que fa a les preguntes escrites, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha fet 16 de les 21 efectuades, relatives a les despeses dels consums relacionades amb l’habitatge, a la cobertura del període de baixa de maternitat establert en la Llei 9/2019, del 7 de febrer, de modificació de la Llei 17/2008. També al centre Sociosanitari El Cedre, al bàtxelor d’infermeria ofert per la Universitat d’Andorra, a l’esllavissada que es va produir el dissabte 10 d’agost a la carretera general 1 a l’alçada de la Borda Sabater del terreny anomenat La Portalada, al projecte de creació d’una unitat de radioteràpia a Andorra i a la participació d’Andorra en la 58a Biennal d’Art de Venècia de 2019.

De les 17 demandes d’informació efectuades, 12 han estat per part del GPS, relatives al projecte d'assistent personal del Ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, a les indemnitzacions en casos de violència greu patida per les dones, al nombre de projectes de construcció i obra nova, i els informes del Departament de Patrimoni Cultural autoritzant aquests projectes, realitzats entre l'any 2010 i la data actual, a les beques atorgades en el període 2009-2019 i a la informació sobre la societat AVATEL TELECOM.

Pel que fa a les mocions, des del PS han demanat a Govern que encarregui als consells d’administració d’Andorra Telecom i FEDA l’estudi de l’impacte econòmic per reduir substancialment les tarifes d’electricitat amb menor potència i els paquets bàsics de telefonia i comunicacions.

Territori: