Partit Socialdemòcrata

Populisme

Crea: 08/19/2019 - 10:29

Les 7 Claus publicat al Diari d'Andorra (19-8-2019)

En relació a l’esllavissada produïda el passat dissabte 10 d’agost a la carretera general 1 a l’alçada de la Borda Sabater, el Partit Socialdemòcrata va fer unes declaracions amb un seguit de consideracions i en què es demanaven explicacions i responsabilitats a Govern ja que, segons la informació recollida per diferents mitjans de comunicació, el perill d’esllavissada a la zona, donada la inestabilitat del terreny, era una situació previsible. S’anunciava també que es tramitaven amb caràcter d’urgència una demanda d’informació i preguntes al Govern per intentar esbrinar exactament què havia passat. Dubtes i preguntes entorn a la possible inacció del Govern en un assumpte que considerem de la seva competència: la prevenció i protecció davant de riscos naturals i geològics i la seguretat de la xarxa viària.
 
Malgrat no ser el PS l’únic partit polític que ha fet manifestacions en el mateix sentit, el ministre d’Ordenament Territorial i alguna membre del Grup Parlamentari de DA van qualificar les manifestacions expressades pel PS de “populistes, electoralistes i totalment desafortunades”, deia que atès que es tracta “d’un esdeveniment així, natural (el subratllat és meu), com un despreniment, no podem permetre que es vulgui jugar amb la política amb això”, demanava el suport “a l’acció que s’està portant a terme” i defugia qualsevol responsabilitat.
 
Una vegada més ens trobem amb un Govern que segueix sense entendre la tasca dels partits de l’oposició, no tolera bé el dret a demanar explicacions i el de discrepar, a posar en dubte les actuacions o la manca d’aquestes per part de l’Administració general i els seus responsables polítics i que es parapeta en l’atac en lloc de conèixer les seves responsabilitats i d’assumir el seu paper de gestor i executor.
 
Els populistes són vostès, senyors i senyores de DA, amb la seva tendència a descartar el nostre pluralisme social, polític i institucional.