Partit Socialdemòcrata

Gili: “Si volem que les persones utilitzin el transport públic, l’hem de fer realment fàcil, accessible i present a tot arreu”

Crea: 12/11/2019 - 19:28

PS i Independents d’Escaldes-Engordany proposa crear carrils alternatius per a bicicletes i patinets

 

 La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany vol fomentar el transport públic i el transport sostenible. Això és important no només per tenir cura del medi ambient, sinó també per a les persones, per facilitar que tothom pugui accedir a tot arreu. Així, “si volem que les persones utilitzin el transport públic, l’hem de fer realment fàcil, accessible i present a tot arreu”, ha manifestat la candidata a cònsol major, Rosa Gili.  D’aquesta manera, es revisarà la xarxa d’autobusos i es posaran “totes les parades necessàries”, ha promès Gili, que ha explicat que també s’arreglaran aquelles que plantegen dificultats a les persones amb diversitat funcional, que tenen canvis de nivell, etcètera. També “volem senyalitzar-ho tot molt millor”, ha explicat la candidata, per “realment fer que aquest transport públic sigui per a tothom, accessible i amb una informació adequada”.

D’altra banda, PS i Independents d’Escaldes-Engordany proposa crear “carrils alternatius per a les bicicletes i els patinets elèctrics, que són una realitat i cada vegada n’hi ha més”, ha exposat la cap de llista socialdemòcrata. En aquest punt, Gili ha lamentat que “mentre al Govern hi havia la voluntat de potenciar aquests vehicles alternatius, com són les bicicletes elèctriques, des del Comú s’anava en sentit contrari, malgrat ser del mateix color”, i ha posat l’exemple que en la reforma de l’avinguda Corpíncep de Gaulle s’han fet unes voreres àmplies “sense preveure carrils bici”. “Això no incita que la gent utilitzi aquest tipus de transport”, ha assegurat la candidata, “perquè no se senten amb seguretat”. En aquest sentit, des de PS i Independents entenen que “és molt important, perquè això tingui èxit i tots tinguem ganes de deixar el cotxe a casa, que puguem fer aquests circuits protegits i habilitats expressament per això”, ha sentenciat la cap de llista. 

Territori: