Partit Socialdemòcrata

Vela confia en “l’èxit de participació i de propostes” del proper congrés del PS

Crea: 02/01/2016 - 13:22
Vela, a la dreta, durant l'entrevista a RNA (RTVA)
La secretària d’organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, s’ha mostrat confiada que el congrés que prepara la formació de cara a la tardor suposarà un impuls important. “Treballem perquè sigui un èxit de participació i de propostes”, ha assegurat. Malgrat això, ha advertit que la idea implica fer cap “redefinició ideològica”. 
 
Vela ha estat entrevistada aquest dilluns al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra. La dirigent socialdemòcrata ha deixat clar que la cita que ja s’està preparant “serà important”. A banda de les propostes que es puguin debatre, el partit també es marca el repte de “mirar de quina forma podem ser més àgils per donar resposta a les necessitats de la societat” al mateix temps que ha assumit que “hem d’arribar a la ciutadania i saber en què estem fallant”. A l’hora de valorar els motius de l’elevada abstenció de les passades comunals, la secretària d’organització del PS ha argumentat que “una part és de gent que no està satisfeta ni amb els partits ni amb el sistema”. 
 
Ja centrada en temes d’actualitat, Vela ha valorat la proposta dels Liberals d’elaborar una llei per regular els secrets d’Estat. I no ha amagat que la direcció de la iniciativa no li acaba de fer el pes. “Jo aposto per la transparència, per l’accés a la informació. És més important regular-ho i, ja a dins de la llei, parlar de les excepcions”, ha argumentat. Al seu entendre, el text proposat per LdA no és la forma correcta de reaccionar a “l’incompliment del reglament del Consell General” que està fent Govern a l’hora de no facilitar informació sobre el cas BPA. “La informació s’ha de poder reclamar per altres vies”, ha apuntat.