Partit Socialdemòcrata

Units pel Canvi vol recuperar la Festa de les entitats per cohesionar la ciutadania

Crea: 12/03/2019 - 16:24

Per Iris Orriols “Sant Julià de Lòria sempre s’ha considerat la capital cultural del país i malauradament s’ha deixat perdre”  

 

La candidatura d’Units pel Canvi ha exposat aquest dimarts la voluntat de donar un nou impuls a les entitats culturals de la parròquia. “Sant Julià de Lòria sempre s’ha considerat la capital cultural del país i malauradament s’ha deixat perdre”, ha lamentat Iris Orriols, la número 4 de la llista. Així, ha proposat recuperar la Festa de les entitats perquè “ajuda a que hi hagi cohesió amb la ciutadania”. La Festa de les entitats es va deixar de fer per diversos motius, entre els quals l’econòmic tenia un pes important, “però entenem que és una activitat necessària per les entitats i per la ciutadania de Sant Julià de Lòria”, ha manifestat Orriols, que ha recordat que la festa apropava les entitats a aquella gent amb ganes de participar del teixit associatiu però que per una raó o altra, o no coneixia les entitats o no havia tingut temps per inscriure-s’hi.

A més, aquest esdeveniment, a més de permetre “tornar a crear aquell sentiment de germanor que hi havia entre les entitats”, hauria de contribuir a involucrar el jovent. En aquest sentit, la número 4 de la llista d’Units pel Canvi ha valorat que “és molt important involucrar el jovent de la parròquia per poder donar més vida a aquestes entitats”, pel que també seria interessant que treballessin junts els departaments de Cultura i de Joventut “per impulsar les dues vessants”.

Així, s’han compromès a mantenir reunions amb les diferents entitats per així conèixer les coses que s’estan fent bé, per poder-les mantenir, i “també veure les mancances que tenen”, i poder ajudar-les. En aquest punt, Orriols ha avançat que algunes de les entitats que han nascut més recentment “no se’ls ha donat l’ajuda que necessitaven per arrencar, que és quan més es necessita”. D’aquesta manera, ha faltat donar-los presència al poble, donar-les a conèixer perquè axí també la ciutadania i el jovent tinguin ganes de participar-hi, ha explicat Orriols.