Partit Socialdemòcrata

PS+I lamenta que Andorra Telecom no aporti més diners al projecte dels entorns de la parcel·la on anava The Cloud

Crea: 10/25/2018 - 20:14
Carmona i Samarra,durant la sessió.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han lamentat que Andorra Telecom només assumeixi 150.000 euros de les obres d’embelliment dels entorns de la parcel•la on s’havia de construir The Cloud, projecte ara descartat per la companyia pública. Així, entenen que no s’ha negociat prou bé i que l’empresa hauria d’haver estat “més sensible” tenint en compte com ha afectat la zona el fet de tenir el terreny en obres durant els darrers dos anys.
 
La sessió de comú a la capital ha servit, entre altres coses, per aprovar el concurs mitjançant el qual es tirarà endavant l’embelliment dels carrers de la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua, que envolten l’espai on s’havia d’erigir l’edifici. Aquest projecte inicialment, estava inclòs dins de tota la licitació de The Cloud, que va declarar-se deserta i, ara, l’ha de realitzar el comú. Per fer-ho, s’ha signat un nou conveni amb Andorra Telecom, mitjançant el qual la companyia accepta fer-se càrrec de part del cost, tot just uns 150.000 euros, xifra que des de PS+I es considera insuficient. 
 
I és que, en global, s’estima que les obres poden arribar a suposar una inversió d’1,7 milions d’euros, quantitat superior als 1,3 milions previstos inicialment. Des de PS+I es considera que part d’aquest increment es deu, justament, als canvis que s’han d’introduir en no fer-se The Cloud i, per això, consideren que l’aportació d’Andorra Telecom hauria de ser superior. “Per l’afectació no només física sinó també la d’aquests dos anys a la zona de la parròquia, que ha quedat molt desmillorada, podien haver estat més sensibles i facilitar al comú una part més important del cost”, ha comentat Carmona, que també ha volgut recordar que “al conveni anterior també se cedia el subsòl per fer l’aparcament de l’edifici i Andorra Telecom hi feia les obres”, el que suposava “despeses que van més enllà dels 150.000 euros que es reduiran ara del cost global”. 
 
Per aquest motiu i també perquè no es veu clar el sobrecost del nou projecte i el fet que es tiri endavant sense saber què farà finalment la companyia de telecomunicacions a la parcel•la, les dues conselleres han optat per abstenir-se en la votació de l’aprovació del concurs. A la sessió també s’ha aprovat l’adjudicació de les obres d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells. Aquestes suposaran per al comú un desemborsament de 593.000 euros mentre que també s’invertiran 264.000 més en la instal•lació de panells electrònics de senyalització amb informació sobre els aparcaments de la parròquia i la seva ocupació. PS+I ha donat suport a tots dos projectes.
 
 
La sessió ha tancat amb la resposta de la cònsol major, Conxita Marsol, a diverses qüestions sobre les obres a l’avinguda Meritxell. La mandatària ha assegurat que la inundació patida ara fa uns caps de setmana va ser conseqüència d’unes obres a l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany i ha assegurat que no s’ha de tornar a repetir. Des de PS+I s’ha demanat que es sigui especialment curós a assegurar la garantia dels treballs realitzats. 
 
Territori: