Partit Socialdemòcrata

El PS defensa els beneficis de destinar part del Fons de Reserva de Jubilació a habitatge social

Crea: 10/11/2019 - 13:22

Durant el debat de la presa en consideració de la seva proposició de llei al Consell General, que buscava permetre la inversió del 10% del Fons de Reserva de Jubilació en habitatges socials, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha defensat que "volen augmentar l’oferta de pisos de lloguer a Andorra a preus assequibles per tothom, allunyats de l’especulació del món privat.” A la vegada, la proposició pretenia diversificar les inversions del FRJ.

En aquest sentit, Rosa Gili, ha remarcat que “no volem jugar amb les pensions dels andorrans: proposem invertir garantint guanys iguals o més segurs que invertint en productes de la borsa, com es fa ara. A dia d’avui, els diners del nostre Fons de Reserva de Jubilació estan invertits enborsa i aquesta, com tothom sap, segueix les fluctuacions del mercat” explica la presidentasuplent del GPS. "Un mercat lligat a molts factors, que, com és evident, no controlem... ni nosaltres des d’Andorra, ni ningú."

Des del GPS destaquen la manca de voluntat de Govern per treballar conjuntament amb l’oposició propostes de llei que no vinguin de la seva part, i es mostren decebuts davant la nota del FRJ que es "pretén tècnica però que té massa elements polítics i destaca problemes perfectament solucionables per part del legislador”, ha declarat Gili.

La proposta del PS passa per solucionar la problemàtica dels preus de lloguer, diversificant les inversions del Fons de Reserva de Jubilació. A més a més, prentén augmentar l’oferta de pisos de lloguer a preus assequibles, allunyats de l’especulació del món privat, autoregular el mercat immobiliari per l’ampliació de l’oferta i més habitatges energèticament sostenibles.

Un mínim del 15% d’aquests pisos es destinarien a habitatges socials, i es reservaria un 5% d’aquests pisos a estudiants. A més a més, augmentaria el nombre de pisos de lloguer amb equipaments d’accesibilitat i es donaria feina a totes les empreses que treballen en la rehabilitació dels pisos i edificis.

 

Territori: