Partit Socialdemòcrata

El PS demana explicacions per l’avaria al sistema informàtic de Govern

Crea: 01/17/2019 - 13:17
Dependències de l'Agència Tributària.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol que Govern aclareixi què ha succeït els darrers dies amb el sistema informàtic, l’avaria del qual ha impedit a molts ciutadans poder realitzar tràmits. Per això, ha formulat una pregunta sobre la qüestió que l’executiu haurà de respondre de forma oral en la sessió de control prevista per a dimecres vinent. 
 
En l’escrit tramitat aquest dijous a Sindicatura el conseller general socialdemòcrata recorda que “el sistema informàtic de Govern ha estat avariat durant almenys tres dies” i que “tot i que les incidències (...) van començar dilluns al matí (...) no va informar de les mateixes fins a la matinada del dimarts”. A més, remarca que “els tràmits administratius, les gestions duaneres o (...) d’immigració, entre molts d’altres, no s’han pogut efectuar al llarg d’aquests dies”. 
 
Per això, el parlamentari del PS demana “quins han estat els motius de l’avaria” i “si aquesta (...) ha implicat l'activació del contracte de manteniment de l'empresa Spai a la qual es va adjudicar els treballs de manteniment de hardware i software de tot el maquinari gestionat pel DSI”. També vol saber “si hi ha hagut tràmits que no s’han pogut realitzar normalment” i “quines han estat les conseqüències i efectes més rellevants per als ciutadans  de no haver pogut realitzar-los”.