Partit Socialdemòcrata

El PS explica a 3ª Via i Ciutadans Compromesos la proposta de Sindicatura plural i la candidatura de López a la investidura

Crea: 04/25/2019 - 20:09
Un instant de la reunió amb els consellers generals de Tercera Via.
Els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata (PS) han culminat aquest dijous la primera ronda de reunions amb la resta de forces polítiques amb representació parlamentària després de les eleccions del passat 7 d’abril. En aquest cas, s’han trobat amb els representants de la Tercera Via i de Ciutadans Compromesos (CC). A totes dues formacions els han traslladat, igual que ja es va fer ara fa uns dies amb Liberals d’Andorra (L’A) tant la voluntat de presentar la candidatura de Pere López a cap de Govern com la de negociar una composició global de la Sindicatura, òrgan rector de la cambra parlamentària. 
 
En les reunions, la primera amb tres dels quatre parlamentaris de Tercera Via –Josep Pintat, Joan Carles Camp i Josep Majoral- i la segona amb els dos representants de CC –Carles Naudi i Raül Ferré- han pres part, a banda del mateix López, els consellers generals electes socialdemòcrates Judith Salazar, Jordi Font, Quim Miró i Rosa Gili. Durant les reunions, celebrades a la seu del PS, s’ha abordat la situació que queda al ple del Consell General després dels comicis del 7 d’abril i amb cap de les formacions amb majoria absoluta.
 
Els dos encontres han girat en la doble línia ja apuntada la setmana passada per López després de la manca de voluntat d’un diàleg real que es va constatar en la trobada amb els consellers generals electes de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot i Roser Suñé. Així, per una banda, s’ha explicat a totes dues forces polítiques que el PS presentarà la candidatura de Pere López en el debat d’investidura de cara a avaluar la possibilitat dels suports que podria obtenir. 
 
Per l’altra, s’ha traslladat, tal com ja es va fer amb Liberals, la necessitat, a l’entendre dels socialdemòcrates, d’apostar per una Sindicatura que reflecteixi en la seva composició la pluralitat de forces existent al Consell General després de les eleccions del 7 d’abril. Així, s’ha remarcat que la millor solució passaria perquè l’òrgan rector de la cambra parlamentària tingui representació del màxim de forces polítiques possibles, a diferència del que va succeir la passada legislatura.