Partit Socialdemòcrata

El PS trasllada al cap de Govern la disponibilitat a signar el pacte d’Estat per la Unió Europea

Crea: 12/18/2015 - 16:54
Gerard Alís i Pere López conversen a la sortida de la reunió
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han mantingut aquest divendres una reunió amb el cap de Govern, Toni Martí, durant la qual han avançat en les converses per l’assoliment d’un pacte d’Estat de cara a la negociació amb la Unió Europea per tancar un acord d’associació. Des del PS s’ha volgut transmetre al màxim responsable de l’executiu que es comparteix totalment el document proposat ara fa unes setmanes, més encara que la major part de les aportacions fetes des de la formació s’han acceptat, i s’ha expressat la disponibilitat a signar-lo.
 
A la sortida de la trobada, Pere López ha deixat clar que, des del PS, “compartim els principis i la necessitat de firmar aquest document i de tirar endavant aquest pacte d’Estat” i ha volgut reiterar “la voluntat de treballar en aquest projecte i estar al costat del Govern en aquesta negociació”. A la vegada, ha recordat que es tracta d’un tema “que tenim treballat” i que “estem preparats” per afrontar.
 
El PS s’ha mostrat satisfet pel fet que la gran majoria d’esmenes aportades al document han estat acceptades des de l’executiu. Aquestes s’havien centrat de forma especial en “aspectes metodològics” del treball a seguir. Així, als dos canals complementaris de diàleg i de consens proposats pel Govern –les compareixences davant la comissió d’Exteriors i del Consell General i reunions bilaterals puntuals per a debatre elements específics de la negociació- els socialdemòcrates aposten per incorporar una tercera: reunions de treball periòdiques entre els assessors dels grups parlamentaris i els del ministeri d’Afers Exteriors. En aquest sentit, Lopez ha indicat que “creiem més efectiu” que aquestes persones “treballin de manera conjunta en reunions político-tècniques”. 
 
També es veu necessari que els consellers generals puguin participar en les trobades que, des del Govern, s’organitzin amb els col·lectius empresarials i amb representants dels diferents sectors econòmics. En tot cas, es considera que, com a mínim, l’executiu hauria de facilitar informació concreta del resultat d’aquestes reunions. 
 
En aquest sentit, López ha posat en relleu que aquesta petició té un doble sentit. “D’una banda podem escoltar de primera mà les inquietuds dels sectors empresarials però de l’altra també podem aportar a aquestes reunions perquè la nostra opinió pot ser rellevant per a ells”, ha explicat, tot argumentat que pot ser “la forma més efectiva i eficient de treballar”. 
 
El president del grup parlamentari mixt ha apuntat que ara és el Govern qui ha de marcar el calendari. “Sobre el document hi estem d’acord i nosaltres estem preparats per quan es decideixi tirar endavant”, ha afirmat López. 
 
Territori: