Partit Socialdemòcrata

Gili pregunta al Govern pels resultats dels controls efectuats a Font d’Arinsal

Crea: 04/18/2016 - 19:07
Una garrafa d'aigua de la Font d'Arinsal.
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una pregunta per mirar d’ampliar la informació sobre els controls i la vigilància que el Govern fa a les instal·lacions de la distribuïdora d’aigua Font d’Arinsal, després de les informacions aparegudes els darrers dies que vinculen aquest producte a una intoxicació que ha afectat un nombre important de persones a les províncies de Barcelona i Tarragona. La parlamentària posa en relleu que, a banda del problema sanitari, en aquest cas també concorre un risc evident per a la imatge d’Andorra. Les qüestions hauran de ser respostes per l’executiu de forma escrita.
 
En l’escrit tramitat a Sindicatura, Gili recorda les notícies aparegudes els darrers dies sobre diferents intoxicacions alimentàries que “podrien estar relacionades amb la marca comercial d’aigua Font d’Arinsal”. La consellera posa en relleu que “aquest producte vehicula internacionalment el nom i la imatge d’Andorra” i, per això, “cal ser molt exigents amb la qualitat d’aquest”. 
 
En primer lloc, la parlamentària socialdemòcrata demana al Govern “quins són els controls sanitaris efectuats des del ministeri responsable de la salut en relació a les infraestructures, consumibles, envasos font i sobre el producte final” de l’empresa. També reclama saber “quan va tenir lloc l’última inspecció” i “quins van ser els resultats”. En darrera instància, Gili demana “quines són les exigències de controls que el ministeri (...) va exigir en el moment de l’atorgament de l’autorització a Font d’Arinsal” i si “es continuen complint”.