Partit Socialdemòcrata

El PS proposa la creació d'un Fons Públic Nacional de Solidaritat com a única alternativa viable per fer front a la crisi del COVID19

Crea: 03/17/2020 - 17:28

Pere López apunta que "la injecció econòmica és l'única manera de poder mantenir la maquina greixada perquè quan l'engeguem torni a funcionar”
 

La prioritat dels socialdemòcrates és que les famílies i les empreses puguin tirar endavant després de la crisi, i per poder complir aquest objectiu el paper de l'Estat serà determinant. En aquest sentit, el President del Grup Parlamentari Soicaldemòcrata ha remarcat aquest matí que "la por a l'endeutament no ens ha de limitar en un moment tan crític. El pes específic de sectors com el del comerç, la restauració, l'hoteleria i la construcció és molt més gran a Andorra que als altres països, i per tant, l'impacte econòmic serà proporcionalment més gran i la necessitat d'injeccions econòmiques per part de l'estat també ho haurà de ser.", ha explicat López.  

 

És per això que els socialdemòcrates han proposat durant la reunió mantinguda aquest matí amb Govern la creació d'un Fons Públic Nacional de Solidaritat com a única alternativa viable per fer front a la crisi del COVID i poder afrontar la necessària injecció de diners públics a les empreses i a les famílies. “Des del PS estimem que el fons hauria d'estar dotat en uns 200 milions d'euros, aproximadament un 50% del pressupost de l’Estat, per sustentar i ajudar a les famílies i a les petites i mitjanes empreses.”, ha apuntat López. "La màquina econòmica s'ha aturat de cop i no sabem fins quan. És per aquest motiu que els socialdemòcrates demanem al Govern que endeuti l'Estat per tal de poder injectar diners perquè les famílies i les empreses puguin aturar el duríssim cop que representa aquesta aturada".

 

Des del PS assenyalen que l'endeutament és necessari perquè un cop la maquinària econòmica s'hagi de tornar a engegar, pugui arrencar i no estigui malmesa. Aquesta hipotètica situació encara ho faria tot més difícil i costós: "la injecció econòmica és l'única manera de poder mantenir la màquina greixada perquè quan l'engeguem torni a funcionar", explica el President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, que ha volgut remarcar que "si el Govern pren mesures en aquest sentit, comptarà amb la lleial col·laboració del PS".

 

 

______
Imatge: Eduard Comellas/Consell General