Partit Socialdemòcrata

PS+I confia que l’informe jurídic avalarà la proposta de cedir per a ús social dels temporers els pisos del Pas

Crea: 10/25/2018 - 20:52
Sans i Marsenyach escolten les explicacions del cònsol major.
El comú d’Encamp està pendent dels informes jurídics per veure si, tal com es va proposar des de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) es poden cedir els pisos de la Solana del Pas de la Casa per a l’allotjament de temporers durant aquest hivern. Així s’ha explicat durant la sessió del ple de la corporació celebrada aquest dijous, i que ha servit també per aprovar les obres de la nova escola bressol de la població fronterera.
 
Fa unes setmanes, els consellers socialdemòcrates es va proposar la possibilitat que els quinze pisos que el comú es va quedar després de l’acord amb la constructora i gestora dels immobles, Gevivasa, i que no s’havien pogut vendre en subhasta, poguessin servir per afrontar la greu situació del mercat de l’habitatge de lloguer que es viu a Andorra. “Així ho vam demanar i crèiem que era una bona solució per pal•liar el problema posat sobre la taula pel Raonador del Ciutadà”, ha recordat el conseller de PS+I Joan Sans, que també ha lamentat que “molts ciutadans pateixen ara la manca de polítiques en aquest àmbit”. 
 
Arran d’una pregunta formulada durant la sessió, el cònsol major, Jordi Torres Arauz, ha explicat que, davant la petició feta per veïns i empresaris del Pas, que alerten de la dificultat de trobar treballadors de cara a l’hivern perquè aquests no tenen on viure, s’està valorant aquesta possibilitat i falta tenir l’informe jurídic que avali si és no possible tirar-la endavant. “Estem contents que es tingui en compte la proposta que hem fet”, ha indicat Sants mentre que el seu company a la corporació, Pere Marsenyach, ha remarcat que si l’informe jurídic és favorable “es podria tirar endavant ja aquesta temporada”. 

La sessió de comú també ha servit per adjudicar les obres de la nova escola bressol del Pas. En global, la inversió prevista ascendeix a uns 2,5 milions d’euros. El projecte ha comptat amb el suport dels dos consellers de la formació socialdemòcrata, que també han valorat, ja en roda de premsa, de forma positiva la confirmació de la continuïtat de la marca Grandvalira, així com el fet que en el domini també s’inclogui ara la possibilitat d’esquiar a Ordino-Arcalís. 
 
Territori: