Partit Socialdemòcrata

Encamp

PS + Independents Encamp encomana la majoria del Comú que revisi el pressupost pel bé de la ciutadania

Crea: 02/18/2020 - 09:24

El consellers de comú d'Encamp de PS + Independents, David Rios i Enric Riba, han posat en relleu aquesta tarda que el projecte polític que hi ha darrere el pressupost no té les mateixes prioritats que les ciutadanes i ciutadans d'Encamp i el Pas de la Casa. Així, han denunciat que la majoria està creant 2 Encamps: un amb contínues inversions d'embelliment com son els nuclis tradicionals on viuen alguns dels components de la majoria i la resta del poble amb barris en estat de decadència accentuada.

El pressupost, que ha estat aprovat pels grups que donen suport a la majoria, no contempla cap inversió en polítiques d'habitatge. Des de PS + Independents també han volgut destacar la manca de continuïtat de les obres de les avingudes: "No entenem que les obres no continuïn per la part sud del poble: una de les zones més malmeses. Aquests barris necessiten remodelacions, estan molt abandonats".

Des del PS+Independents també han lamentat la manca de partides que reactivin el turisme, així com inversions al Poliesportiu d'Encamp: "Són maneres diferents per afrontar les necessitats que té aquest poble. Encomanem a la majoria que revisi bé els seus projectes, els ciutadans ho agrairíem.", ha demanat aquesta tarda al Consell del Comú d'Encamp el conseller de l'oposició, David Rios.

 

PS i Independents d’Encamp proposa fer una concessió per al telecabina a Engolasters

Crea: 12/11/2019 - 19:26

 La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp proposa, entre d’altres coses, treure a concurs públic la concessió d’un telecabina que vagi fins a Engolasters. És un dels projectes que es presenten el programa amb l’objectiu de “recuperar la vida comercial i turística de la parròquia d’Encamp”, ha explicat el número 4 de llista, Eduardo Ricardo, qui ha assegurat que “des de PS i Independents d’Encamp entenem la situació econòmica i comercial de la parròquia com a molt preocupant”. A part del projecte de recuperar el telecabina que uneixi el poble d’Encamp amb Engolasters, Ricardo ha anunciat d’altres iniciatives per dinamitzar el comerç i el turisme, com la realització de diversos esdeveniments de caràcter cultural, entre els que destaca un festival internacional de teatre.

De la mateixa manera, s’estudiarà la manera d’enllaçar la Prada de Moles amb el Funicamp mitjançant “un transport ecològic”. Això sí, totes aquestes propostes i iniciatives seran “sempre consensuades amb la població de la parròquia d’Encamp mitjançant consultes populars”, ha deixat clar Ricardo. 

Rios assegura que, “si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra es quedarà”

Crea: 12/07/2019 - 20:21

“Està clar que si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra (FC Andorra) es quedarà”. Així de contundent ha estat el candidat a cònsol major per la candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp, David Rios. “Entenem que és un element dinamitzador de la parròquia”, ha justificat, afegint que “les millores que s’aportin a les instal·lacions també s’aportaran a la resta de clubs esportius d’Encamp”, i doncs, se’n beneficiaran des dels més petits fins als més grans.   Així, Rios ha assegurat que, si el FC Andorra pugés de categoria, s’adaptarien les instal·lacions de Prada de Moles “sense cap mena de problema”, doncs són unes instal·lacions del Comú i en gaudiran els altres clubs de la parròquia.

En aquest sentit, “si nosaltres tenim l’oportunitat de governar, una de les primers coses que farem és seure amb el FC Andorra i altres clubs de la parròquia per parlar de quines necessitats tenen i prioritzar les inversions que s’han de fer en aquestes instal·lacions”, s’ha compromès el cap de llista. En aquest punt, Rios ha aprofitat per denunciar que “és una llàstima” que quan es va fer la inversió inicial per a la construcció del complex esportiu de Prada de Moles no es tinguessin en compte determinats aspectes com pot ser la coberta per a les graderies, un accés als lavabos públics més accessible, i fins i tot un accés accessible, també per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda a les graderies.  

“Considerem que l’esport és un element socialitzador i integrador molt important”, ha afirmat el candidat, motiu pel qual “posarem tots els recursos necessaris per modernitzar i ampliar” els poliesportius tant d’Encamp com del Pas de la Casa, ha explicat Rios, i també s’aprofitarà per reorganitzar aquestes instal·lacions perquè “actualment hi ha certes mancances i és important que els esportistes d’aquesta parròquia tinguin unes instal·lacions al 100% efectives”.   

La candidatura del PS + Independents d’Encamp promourà inversions per cobrir el parc infantil o recuperar la pista de petanca del Pas de la Casa

Crea: 12/02/2019 - 21:42

Rios es compromet a continuar la dinàmica de reunions de poble amb el Pas de la Casa
 

La candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp promourà, si surt vencedora a les eleccions del proper 15 de desembre, un seguit d’inversions que responen a les demandes de la ciutadania del Pas de la Casa, entre les quals hi ha el manteniment de les voreres, la cobertura del parc infantil perquè es pugui utilitzar tot l’any, la recuperació de la pista de petanca que ja hi havia hagut  i la remodelació de la sala de festes “perquè és una necessitat que tenen els joves i la gent del Pas de la Casa”, ha assegurat el candidat a cònsol major, David Rios.
 
El número 1 de la llista socialdemòcrata a la parròquia d’Encamp ha explicat que es planificaran les obres al llarg dels quatre anys “de manera consensuada amb els veïns i comerciants”. Rios ha assegurat que “tenim clares quines són les inversions que es requereixen aquí al Pas de la Casa perquè ja fa molt temps que estem treballant amb els veïns i ens les han fet arribar”.
 
Així, a la reunió de poble que la candidatura del PS + Independents d’Encamp ha celebrat aquest dilluns al Pas de la Casa, el candidat a cònsol major, David Rios, s’ha compromès a “continuar estant en contacte amb els ciutadans del Pas de la Casa”. Ha recordat que a principis de la tardor ja van celebrar una reunió amb els veïns i comerciants de la vila i ha afirmat que “el nostre tarannà de govern és aquest”.
 
Les reunions servirien, d’un cantó per plantejar propostes i poder-les adaptar segons les necessitats dels ciutadans i de l’altre recollir idees i iniciatives que poguessin ser favorables per tal de dur-les a terme, això sí, “d’una manera planificada, organitzada, i amb el mínim impacte per la ciutadania i el comerç del Pas de la Casa”, ha explicat Rios.
 
En aquest sentit, el número 1 de la candidatura del PS + independents d’Encamp ha posat l’equip comunal de Demòcrates per Andorra com a exemple de com no procedir assegurant que “durant 8 anys ha estat impassible davant les necessitats de la ciutadania i de les necessitats de millorar les infraestructures, i al final de l’últim mandat, sense planificar i totalment improvisat, ha engegat un seguit d’obres sense tenir en compte les necessitats de la ciutadania”. Uns d’aquests treballs són els de remodelació de la plaça de l’Església del Pas de la Casa, “que s’han fet sense el consens de la ciutadania, cosa que fa que sigui inútil per les activitats que es volen fer o que es desenvolupaven fins llavors”.
 
Rios ha insistit que “des de PS + Independents volem actuar completament diferent”. Així, “primer de tot volem consensuar amb els ciutadans quines són les necessitats reals en infraestructures i com han de ser, i, per altra banda, les volem planificar per tal que les obres tinguin el mínim impacte sobre la ciutadania i sobre l’activitat comercial”.
 
 

Rios emplaça totes les candidatures a defensar que el Futbol Club Andorra jugui a Encamp

Crea: 11/20/2019 - 10:50

ENCAMP | Des de la candidatura PS + Independents proposen a les altres candidataures que es presenten a les eleccions comunals i al propi Comú d’Encamp fer un front per tal que el Fútbol Club Andorra pugui entrenar i jugar tots els partits amb les condicions necessàries a Prada de Moles. 

 

El candidat a Cònsol Major d'Encamp, David Rios, ha defensat la importància d'aquest front comú: "L'esport i la cultura són elements cohesionadors i impulsors del turisme i el comerç de la parròquia. Fem aquesta crida perquè la setmana passada ens vam trobar que el Futbol Club Andorra va haver d'entrenar a l'Estadi Nacional perquè no tenien les condicions necessàries aquí a Prada de Moles", ha recordat el candidat. 

 

Rios ha aprofitat per posar en relleu la funció dinamitzadora que té el Futbol Club Andorra dins la parròquia d'Encamp: "Per una banda atrau espectadors al camp, i per l'altra, obliga a millorar a mantenir les instal·lacions de Prada de Moles a punt perquè tots els clubs esportius i gent que practica d'altres esports es puguin beneficiar”. 

 

En aquest sentit, des de la candidatura PS + Independents demanen que, governi qui governi, dediqui tots els esforços possibles a mantenir les instal·lacions en condicions perquè tots els usuaris puguin gaudir-ne.

 

La gent del Pas posa en relleu l'abandonament del seu poble a la reunió organitzada pel Partit Socialdemòcrata

Crea: 10/15/2019 - 12:44

Treballar pel benestar de les persones, tenint-les en compte: aquest és l'objec- tiu amb el qual el PS ha organitzat una sèrie de reunions obertes a diferents pobles d'Andorra

El candidat d'Encamp pel Partit Socialdemòcrata a les eleccions comunals, David Rios, ha valorat molt positivament la trobada al Pas de la Casa, i ressalta que "la gent està demanant coses molt bàsiques des de fa molt de temps i no se'ls fa cas o no se'ls escolta. Tenen una sensació d'aïllament molt elevat." Durant aquesta segona reunió de poble, els ciutadans van compartir les seves preocupacions al voltant de temes com les infraestructures, els esports i la salut.

Des del Partit Socialdemòcrata destaquen la necessitat de cuidar als ciutadans que viuen i treballen al pas, així com d'incentivar el turisme al Pas perquè hi hagi una activitat comercial més forta i productiva.

El PS ja ha tancat les dues reunions de poble tant a Encamp com al Pas de la Casa, gràcies a les quals acabaran de polir el programa. Rios recorda que "el nostre és un projecte obert: tota la feina que s'ha fet permet que altres persones s integrin a defensar-lo. Qualsevol ciutadà d'Encamp que estigui descontent amb la situació s'hi pot sumar."

 

 

Els ciutadans d’Encamp posen en relleu la poca dinamització de la seva parròquia a la Reunió de Poble del projecte liderat pel PS

Crea: 10/10/2019 - 11:06

Treballar pel benestar de les persones, tenint-les en compte: aquest és l'objectiu amb el qual el PS ha organitzat una sèrie de reunions obertes a les diferents parròquies d'Andorra.

Durant aquesta primera reunió, els ciutadans d'Encamp han exposat les seves principals preocupacions, com ara la poca dinamització parroquial deguda a la gestió comunal, o l'elevat preu del lloguer dels locals comercials, que dificulta l'obertura de nous negocis.

La manca d'espai per a gent gran, l'absència d'un metge al cap de la parròquia i l'obligació de les famílies de desplaçar-se fora d'Encamp a deixar als petits a guarderies són temes que també s'han assenyalat durant aquesta reunió de poble.

Rios ha recordat que un altre objectiu de les reunions de poble és presentar el projecte polític que s'està desenvolupant des de fa mesos amb un equip de ciutadans. És un projecte liderat pel Partit Socialdemòcrata, "molt sòlid i obert", ha dit el candidat, "que permet que s'hi sumin totes les persones que creguin que aquí a Encamp cal un revulsiu per capgirar l'estat que tenim a la parròquia". En aquest sentit, Rios confia que les reunions serveixin també perquès'hi sumin més gent o altres formacions.

 

El PS convoca reunions de poble a Encamp i el Pas de la Casa per conèixer les inquietuds de la ciutadania

Crea: 10/06/2019 - 20:14
David Rios conversa amb Eduard Ricard Garcia, Enric Riba, Teresa Recasens i Demelsa Azzopardi.
David Rios, candidat a les eleccions comunals d’Encamp, ha anunciat aquest diumenge a la tarda que el projecte que lidera ha convocat per aquesta setmana dues reunions de poble. La primera reunió es farà a Encamp el dimarts 8 d’octubre a les 20:15 a la cerveseria Signum, al costat de l’edifici del telecabina. L’altra reunió es farà el dijous 10 d’octubre a les 20:30 al Pas de la Casa.
 
L’objectiu d’aquestes reunions de poble, que estan obertes a tota la ciutadania, és escoltar els neguits dels ciutadans en temes com la compra del Prat Gran, les obres del centre del poble, Saetde, els horaris dels autobusos o les infraestructures del Pas de la Casa, o altres qüestions que puguin preocupar a la ciutadania.  
 
La voluntat és que les trobades comencin amb una breu introducció dels temes que des del Partit Socialdemòcrata s’ha detectat que preocupen i després sigui la ciutadania qui exposi les problemàtiques que consideri.
 
Rios ha informat que un altre objectiu de les reunions és presentar el projecte polític que s’està desenvolupant des de fa mesos amb un equip de ciutadans. És un projecte liderat pel Partit Socialdemòcrata, “molt sòlid i obert”, ha dit el candidat, “que permet que  s’hi sumin totes les persones que creguin que aquí a Encamp cal un revulsiu per capgirar l’estat que tenim a la parròquia”. En aquest sentit, Rios confia que les reunions serveixin també perquè s’hi sumin més gent o altres formacions.  
 
En referència a la fórmula amb què el projecte polític concorrerà a les eleccions comunals, el candidat ha dit que encara no està definit i que s’està a l’espera de veure els suports que pot rebre des de tots els àmbits per acabar de definir-lo conjuntament amb totes les persones que s’hi hagin integrat. En el marc de la campanya electoral es presentarà el projecte polític que innovarà la manera de fer política parroquial. Perquè Rios està convençut que amb les fórmules polítiques tradicionals no es pot reactivar una parròquia que en molts àmbits ha tocat fons.
 
UNA COMPRA PRECIPITADA
Per altra banda, el candidat a la parròquia d’Encamp ha valorat que, si bé és cert que es necessita un bon parc al nucli encampadà, també “és precipitat optar a aquesta compra”. En aquest sentit, Rios considera que cal esperar a després de les eleccions per trobar una solució de manera conjunta entre tots els representants.
 
Així, Rios ha manifestat que “creiem que hi ha altres alternatives que el Comú no contempla i pensem que aquesta és una qüestió en la que no ens podem precipitar”. “Són 16 milions d’euros, una quantitat enorme, i s’ha d’estudiar com millor invertir-los”, perquè tant al Pas de la Casa com a Encamp “tenim una necessitat d’inversió” molt gran”, ha conclòs el candidat.
 
Han acompanyat a David Rios en aquesta trobada amb la premsa Eduard Ricard Garcia, Enric Riba, Teresa Recasens i Demelsa Azzopardi.

PS+I aprova la revisió del pla d’urbanisme d’Encamp perquè “guanyem qualitat a la parròquia”

Crea: 07/19/2019 - 13:52
Un instant de la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han donat suport a la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística de la parròquia (POUP) que s’ha aprovat aquest divendres al ple de la corporació celebrat al Pas de la Casa, com ja és tradicional al mes de juliol. Tots dos han posat en relleu que les modificacions impulsades permetran “guanyar en qualitat”, ja tant pel que fa a les noves edificacions que es puguin construir a partir d’ara com a la possibilitat de regularitzar immobles antics que, ara mateix, no compleixen els paràmetres que marca la normativa. 
 
L’aprovació marca un pas més en el procés de revisió del POUP, que ara es posarà a exposició pública durant dos mesos perquè s’hi puguin presentar al•legacions. En aquest sentit, Marsenyach ha destacat que, al seu entendre, “es podran evitar moltes”, ja que “la feina està molt consensuada”. Així, ha indicat que s’han fet moltes reunions amb propietaris afectats i “s’han pogut atendre molts dels seus comentaris”.
 
El conseller de PS+I ha destacat que amb la revisió “guanyem qualitat a la parròquia”. Aquest avenç es veurà tant pel que fa a les noves edificacions com pel fet que “es podran fer adaptacions dels edificis vells a la normativa actual”. El pla incorpora, entre altres punts, el desplaçament dels locals d’oci nocturn a la perifèria dels nuclis habitats, la possibilitat d’impulsar hotels de categoria a les zones de Beixalís i els Cortals o de construir a la zona central d’Encamp edificis de fins a set plantes, tot i que amb una darrera en angle de 45 graus. 
 
 
La sessió també ha servit per donar el vistiplau a la proposta de modificació de la llei de Finances Comunals que han treballat, via reunió de cònsols, les set corporacions parroquials. Des de PS+I s’ha donat suport al text, ja que, com ha apuntat Sans, “era una feina necessària, ja que algunes coses del text estaven esbiaixades i cal adaptar-les a les noves lleis i reglaments aprovats en aquesta matèria”. També ha indicat que la majoria de canvis responen a “propostes tècniques, documentades i necessàries”. 
 

Suport de PS+I a les mesures d’ajuda del comú als comerciants i empresaris del Pas de la Casa

Crea: 05/23/2019 - 13:51
Sans i Marsenyach, durant la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han donat suport a les mesures impulsades des de la corporació per ajudar els empresaris i comerciants del Pas de la Casa afectats pel tall de la carretera amb França que es va viure des de finals d’abril fins fa tot just uns dies. Així, Sans ha posat en relleu que aquestes s’han treballat de forma consensuada entre tots els grups polítics i que són “les més justes” per a la vila davant les importants pèrdues econòmiques generades arran de la situació.
 
Les mesures han estat aprovades de forma unànime en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous al migdia. El moll de l’os de les mateixes suposarà el retorn per part de la corporació del 7% de l’impost de radicació, la taxa d’higiene i el preu públic pagat per les diferents empreses per la instal•lació de terrasses o pel permís a tenir mercaderia exposada a la via pública. Aquest percentatge s’ha calculat mitjançant les dades de reducció de facturació durant els dies de tancament de la carretera –entre el 28 d’abril i el 15 de maig- proporcionades des de Gasopas.
 
Les dues condicions que es demanarà als comerços per acollir-s’hi a aquestes ajudes són, per una banda, que estiguin oberts tot l’any i, per l’altra, que no tinguin cap deute amb el comú. Les sol•licituds es podran presentar fins al 30 de juny vinent. A banda, també s’ha modificat el calendari tributari anual per passar la data de cobrament dels impostos i taxes afectades per les mesures al setembre. El comú ha aprovat un crèdit extraordinari de 90.000 euros per fer front a la despesa que es calcula suposaran aquestes ajudes. 
 
Des de PS+I, Sans no ha dubtat a valorar “molt positivament” les mesures adoptades que, ha destacat, “són fruit del consens”, ja que “hem treballat plegats els tres grups de seguida per veure com podíem reaccionar davant la situació”. El conseller socialdemòcrata ha assegurat que “les mesures són les més justes de cara als comerciants de la vila del Pas”. 
 

Pàgines

Subscriure a RSS - Encamp