Partit Socialdemòcrata

PS+I aprova la revisió del pla d’urbanisme d’Encamp perquè “guanyem qualitat a la parròquia”

Crea: 07/19/2019 - 13:52
Un instant de la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han donat suport a la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística de la parròquia (POUP) que s’ha aprovat aquest divendres al ple de la corporació celebrat al Pas de la Casa, com ja és tradicional al mes de juliol. Tots dos han posat en relleu que les modificacions impulsades permetran “guanyar en qualitat”, ja tant pel que fa a les noves edificacions que es puguin construir a partir d’ara com a la possibilitat de regularitzar immobles antics que, ara mateix, no compleixen els paràmetres que marca la normativa. 
 
L’aprovació marca un pas més en el procés de revisió del POUP, que ara es posarà a exposició pública durant dos mesos perquè s’hi puguin presentar al•legacions. En aquest sentit, Marsenyach ha destacat que, al seu entendre, “es podran evitar moltes”, ja que “la feina està molt consensuada”. Així, ha indicat que s’han fet moltes reunions amb propietaris afectats i “s’han pogut atendre molts dels seus comentaris”.
 
El conseller de PS+I ha destacat que amb la revisió “guanyem qualitat a la parròquia”. Aquest avenç es veurà tant pel que fa a les noves edificacions com pel fet que “es podran fer adaptacions dels edificis vells a la normativa actual”. El pla incorpora, entre altres punts, el desplaçament dels locals d’oci nocturn a la perifèria dels nuclis habitats, la possibilitat d’impulsar hotels de categoria a les zones de Beixalís i els Cortals o de construir a la zona central d’Encamp edificis de fins a set plantes, tot i que amb una darrera en angle de 45 graus. 
 
 
La sessió també ha servit per donar el vistiplau a la proposta de modificació de la llei de Finances Comunals que han treballat, via reunió de cònsols, les set corporacions parroquials. Des de PS+I s’ha donat suport al text, ja que, com ha apuntat Sans, “era una feina necessària, ja que algunes coses del text estaven esbiaixades i cal adaptar-les a les noves lleis i reglaments aprovats en aquesta matèria”. També ha indicat que la majoria de canvis responen a “propostes tècniques, documentades i necessàries”. 
 

Territori: