Partit Socialdemòcrata

PS+I preguntarà si la majoria ha analitzat la possible cessió per a ús social dels pisos al Pas

Crea: 10/23/2018 - 18:03
Membres de la candidatura de PS+I al costat dels edificis del Pas.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, volen saber si la majoria ha fet alguna acció encaminada a veure si és possible cedir els habitatges que la corporació té a la Solana del Pas de la Casa, fruit de l’acord assolit ara fa uns anys amb Gevivasa, la constructora dels dos edificis, perquè siguin emprats com a pisos socials. Per això, han presentat una pregunta de cara a la sessió de comú que s’ha de celebrar dijous vinent, tot recordant que, un cop llençada la proposta, el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz, va apuntar en declaracions públiques que no la veia amb mals ulls i que calia estudiar-la. 
 
En l’escrit entrat a tràmit aquest dimarts al comú encampadà, els consellers de PS+I recorden la idea feta pública ara fa unes setmanes i quina va ser la resposta de Jordi Torres Arauz. “En diverses declaracions del mes de setembre als mitjans de comunicació el cònsol major es va mostrar disposat públicament a analitzar la nostra proposta de cedir els pisos de la Solana com a pisos socials i que s’analitzaria”, indiquen Sans i Marsenyach. Per això, pregunten, en primer lloc, “quines accions s’han dut a terme per executar l’anàlisi” i, en segon terme, si “hi ha hagut algun contacte amb el ministre encarregat d’aquesta matèria o amb algun altre membre del Govern per plantejar una possible col·laboració o cessió en aquest àmbit?
 
Sans ha recordat que la idea de cedir els habitatges que el comú té a la Solana, un total de 15, va sorgir arran “del neguit que havia mostrat el Raonador davant la mancança” de pisos socials i, ha remarcat que “el mateix ministre deia que hi havia poca oferta en aquest sentit i que s’havia de treballar i buscar solucions”. També ha indicat que, des de llavors, “no hem sabut res més” i que, per això, ara “volem saber quines accions ha dut a terme el comú per fer aquesta anàlisi i si s’ha fet algun contacte amb el Govern”.
 
Per al conseller de PS+I la proposta pot ser una bona sortida per a “quinze pisos que avui tenim tancats”. Al seu entendre, “podrien ajudar molt a pal·liar una situació que és molt complicada” com són les dificultats de molta gent per accedir a un habitatge digne a un preu raonable. 
 

Territori: