Partit Socialdemòcrata

PS+I reclama a la majoria del comú d’Encamp que s’impulsi un pla local de joventut

Crea: 03/22/2018 - 20:34
Sans i Marsenyach, durant la sessió de comú.
Els dos consellers de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han reclamat que s’engegui un pla local de joventut per poder planificar una estratègia clara en aquest àmbit que, ara mateix, no existeix. Aquest fet ha quedat en evidència, a l’entendre de tots dos, després de la resposta que des de la majoria d’Units pel Progrés+Demòcrates per Andorra (UP+DA) s’ha fet a la pregunta formulada en la sessió del ple de la corporació celebrada aquest dijous.
 
Sans i Marsenyach han demanat que es fes un balanç de les actuacions en matèria de joventut realitzades en els dos anys de mandat i que s’expliqués quins compromisos del programa electoral s’havien assumit. Els consellers han lamentat, però, que la resposta s’ha limitat a fer “una llista de tota la bona feina que fan els tècnics de la nostra parròquia” sense que s’hagi aclarit “a què respon això de la demanda dels joves o de l’estratègia política de la majoria en aquest àmbit”. També han posat en relleu que moltes de les accions estan a l’espera del treball amb el Govern o amb altres parròquies. “On queda la nostra competència comunal. Només hem sentit que ho farem amb els de baix o parlant amb el ministre X o Y. Això no és el que demana el nostre jovent”, ha apuntat Sans.
 
Davant d’aquesta situació, per a PS+I la sortida passa, com s’ha fet a altres comuns, com ara el d’Andorra la Vella, per elaborar, conjuntament amb el mateix jovent de la parròquia, un pla local. “El pla nacional ja preveu que cada comú desenvolupi un per fer la diagnosi d’allò que volen els joves i ells han de poder dir alguna cosa i participar”, ha manifestat Sans, que ha remarcat, justament, que sense aquest pla és impossible “respondre a les preguntes importants que hem posat sobre la taula”, com ara el nombre de membres del col·lectiu que es troben en situació d’atur.
 
 
Durant la sessió, també s’ha aprovat la liquidació de comptes del 2017, votació en què PS+I s’ha abstingut. El comú tanca l’exercici amb un superàvit d’1,6 milions d’euros i un endeutament de 19,8. Des de la formació es continua sense veure en la majoria una estratègia clara per a la parròquia.
 
Territori: