Partit Socialdemòcrata

PS+I reclama a la majoria que inclogui al pressupost actuacions per aturar les filtracions d’aigua a Caldea

Crea: 11/05/2018 - 17:04
Efectes de les filtracions a l'edifici de Caldea.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha reclamat a la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) que es plantegi de forma seriosa incloure en el pressupost per l’exercici 2019 una partida destinada a les actuacions que s’han de realitzar a Caldea per solucionar les importants filtracions d’aigua existents i que afecten moltes de les dependències de l’edifici, inclòs el mateix aparcament soterrani. En aquest sentit, ha recordat que es tracta d’un problema que ve de fa temps i que, fins ara, només s’han posat “pedaços” quan el que cal és tirar endavant una actuació integral que resolgui la situació.
 
Vendrell ha fet aquesta demanda durant la sessió de comú celebrada aquest dilluns i que, justament, ha servit per establir els preus públics del nou rocòdrom, que substituirà la instal·lació actualment ubicada a Caldea a un dels espais, ha recordat la consellera, que més pateix el problema de les filtracions d’aigua. “Tenim moltes dependències on plou, ja que l’aigua s’infiltra per les juntes dels vidres”, ha explicat, tot apuntant que “hi ha locals que hem de llogar a preu inferior per aquest inconvenient” i que “fins i tot passa als pàrquings i es taca els cotxes”. 
 
 
Des de PS+I es considera que cal actuar ja per resoldre el problema, malgrat admetre que “no és una obra fàcil de fer”. I és que, ha defensat Vendrell, “no podem deixar continuar passant el temps com fins ara, hem d’agafar el brau per les banyes, establir pressupostos i mirar quina és la manera d’arreglar aquestes filtracions”. La consellera ha remarcat que “és una situació que fa anys que dura, gairebé des de l’inici, i un dia o altre haurem d’invertir diners tots, comú i SEMTEE”. 
 
El primer pas, ha apuntat, passa per “demanar un estudi per veure quin són els punts febles de la instal·lació i com es poden resoldre les imperfeccions”. Amb aquest informe “després es podrien emetre pressupostos”. Per a Vendrell “som conscients que hi ha aquests problemes i que un dia o un altre s’haurà d’intervenir” i, per això, “demanem que es facin les primeres passes” que serien “veure què està passant, quines tècniques tenim a l’abast per resoldre els problemes i posar números al davant i saber de quin pressupost estem parlant”. En aquest sentit, la consellera de PS+I ha reconegut que “segurament serà d’uns quants milers d’euros”. 
 

Tags: 
Territori: