Partit Socialdemòcrata

El PS denuncia les retallades laborals de DA i referma la voluntat de revertir-les

Crea: 05/02/2019 - 11:11
Judith Salazar parlant durant la concentració.
El Partit Socialdemòcrata (PS) ha volgut donar suport a la concentració que els sindicats andorrans han celebrat aquest dimecres amb motiu de la celebració del Primer de Maig, dia internacional del Treball. La consellera general electa de la formació Judith Salazar ha participat en l’acte, llegint un manifest on s’ha denunciat la retallada de drets laborals, tant al sector públic com al privat, viscut durant la darrera legislatura i impulsada des de les files de Demòcrates per Andorra (DA). En aquest sentit, des del PS s’ha deixat clar la voluntat d’intentar revertir aquestes modificacions legislatives que tant han perjudicat els treballadors. 
 
La concentració ha estat convocada per diferents sindicats –Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Unió Sindical d’Andorra (USdA), Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag)- així com per Podem Andorra. Des del PS, formació que sempre ha tingut entre les seves prioritats la defensa i la millora dels drets laborals dels treballadors, s’hi ha donat suport amb la participació en els parlaments de Judith Salazar, que demà prometrà el càrrec de consellera general en la sessió constituent de la novena legislatura. 
 
La parlamentària socialdemòcrata ha denunciat durant el seu discurs les greus retallades impulsades pel Govern i el grup parlamentari de DA la passada legislatura. Així, ha recordat els greus perjudicis que els treballadors privats han sofert amb la reforma de la llei de relacions laborals, com ara la reducció del preavís per acomiadament no causal, la disminució de la indemnització en el cas d’acomiadaments improcedents o la creació de noves modalitats de contractació que precaritzen de forma important els llocs de treball. També ha lamentat que la regulació del dret a vaga hagi estat molt restrictiva i que, de fet, sembla realitzada amb la intenció de dificultar al màxim la convocatòria d’aquests tipus de mobilitzacions. 
 
En relació al sector públic, la consellera general electa ha remarcat que la llei de funció pública es va aprovar en solitari per part de DA i sense el consens necessari amb els representants sindicals dels funcionaris. El text, ha reiterat, suposa també retallades per als treballadors de l’administració, a banda d’eliminar la figura del funcionari, clau per garantir la seva independència, de la major part dels àmbits. 
 
Davant d’aquesta situació, Salazar ha posat en relleu que el PS sempre s’ha oposat a aquestes reformes i que, de fet, en el cas de la llei de funció pública, s’ha presentat un recurs davant el Tribunal Constitucional. Durant el parlament, també ha remarcat, tal com ja es va fer durant la campanya electoral, la voluntat de revertir aquestes retallades i de treballar en una legislació laboral, tant per al sector públic com per al privat, de forma consensuada amb els agents socials –empresaris i sindicats-.