Partit Socialdemòcrata

El PS se sent "menystingut" perquè el Govern no té en compte la seva proposta sobre l'habitatge

Crea: 09/11/2019 - 18:02
Un instant de la roda de premsa (C.A. / Ara.ad).

Notícia publicada a Ara.ad (11-9-2019)

El president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López i la consellera Rosa Gili han sortit aquest dimecres a la llum pública per denunciar com el Govern "menysté" la proposta de llei que varen col·locar a sobre de la taula sobre la problemàtica de l'habitatge.
 
Aquestes declaracions s'han portat a terme durant una compareixença pública de Gili i López en què han volgut "deixar constància de la nostra forta preocupació sobre la problemàtica de l'habitatge i les actuacions que fan des del Govern del tripartit".
 
"Estem tenint un govern que no està entenent quines són les preocupacions de la ciutadania i, als fets em remeto, i crec que cal llegir totes les declaracions que hi han hagut en aquests dies on ens demostren això, que no estan escoltant realment quines són les preocupacions i no donen solucions", ha manifestat Gili.
 
La política socialdemòcrata ha afegit que "raonem la nostra preocupació en veure l'anunci del projecte de llei de mesures urgents que ens pot fer pensar que tiraran pel dret, o no, però que caldrà veure-ho quan sabrem el criteri del Govern respecte a aquesta llei".
 
Gili ha reiterat el missatge que fa dies que van expressar els representants del PS al dir que "el Govern ha estat per fer actuacions que poc impacte tenen en la ciutadania i col·locar a tal persona o tal altra, quan entenem que això no és l'important i sembla que és el que els hi ha preocupat en els darrers mesos".
 
La consellera socialdemòcrata ha tornat a explicar en què consistia la proposta que ha portat a terme el seu partit, dient que "la proposició de llei marxava sobre del fet que es va constatar que es varen perdre 55 milions d'euros del fons de reserves de les nostres pensions pel tema de les fluctuacions borsàries i constatar que els diners es destinaven a fer inversions d'aquest tipus". Gili ha afegit que "la nostra proposta era la de diversificar les nostres inversions i invertim en 'totxo' sempre amb la salvaguarda de garantir que no es perdin els diners". Gili ha concretat la proposta i ha explicat que "la idea era poder comprar pisos que necessitessin rehabilitació, per així donar feina a la ciutadania, treballar pel medi ambient, perquè pensem que aquestes rehabilitacions s'han de fer seguint els criteris de sostenibilitat i respecte pel medi ambient i pels criteris d'accessibilitat".
 
Per la seva banda, López ha explicat les intencions que tenen abans del 10 d'octubre, data prevista per portar a terme el debat sobre l'admissió a tràmit de la proposta de llei. López ha explicat que "hem començat a programar reunions amb entitats i col·lectius que creiem que els hi pot interessar. Ja en tenim programades amb els responsables de la CASS, del fons de reserves de jubilacions, amb l'AGIA i amb l'ABA per recollir la seva opinió sobre la proposició de llei". En una segona part, els responsables del PS també volen copsar les opinions dels agents socials "com el col·lectiu de la gent gran, amb el Fòrum de la Joventut i els sindicats", segons indica López.
 
López s'ha mostrat molt preocupat i ha explicat que "hi ha una voluntat bastant òbvia sobre el menysteniment d'una proposta sòlida i ben treballada, que pot ser millorable com qualsevol altre, però que té la voluntat d'aconseguir la solució definitiva als problemes de l'habitatge a Andorra". El líder socialdemòcrata ha afegit que "mostrem preocupació perquè el Govern rebutgi la nostra proposta sense tenir-ne cap altra, simplement pel fet que vingui del PS". Segons López, "el dia 10 d'octubre serà un debat molt important que marcarà el principi de la legislatura".
 
D'altra banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha reiterat el seu descontentament per "no poder reunir-se amb el copríncep francès i d'aquesta manera no poder-li exposar la realitat del país, des d'un altre punt de vista que no sigui el de DA".