Partit Socialdemòcrata

López critica els primers mesos del Govern de coalició i acusa Espot de "manca de lideratge"

Crea: 09/11/2019 - 16:48
López, durant una entrevista a RNA (RTVA).

Notícia publicada a Andorradifusio.ad i emesa per RTVA (10-9-2019)

Crítica del líder de l'oposició, Pere López, als primers mesos del Govern tripartit. Indica que el pacte ha afeblit el lideratge de Xavier Espot i que en tot aquest temps no s'ha pres cap decisió d'envergadura. Ho ha dit aquest dimarts en una entrevista a l'Ara i Aquí d'RNA.
 
El president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López assegura que l'executiu només s'ha centrat a exercir "clientelisme polític" i a anar encadenant nomenaments. No hi ha hagut cap decisió per atacar els problemes pels quals travessa el país. Segons López, "sembla que l'única virtut que tenen aquestes persones és disposar del carnet polític d'un dels dos partits" dels qui opina estan "en plena cursa per veure qui és capaç de situar més amics".
 
Considera que les explicacions en l'afer de Salus Chato són inadmissibles i que Xavier Espot s'ha afeblit per un pacte de Govern en el qual, per exemple, té condicionants a l'hora de decidir una destitució. Creu que suposa "un exercici de manca de lideratge i fermesa per part del cap de Govern" per "cedir unes parcel·les que són de la seva competència"
 
Pel que fa als pactes d'Estat, hi veu un tarannà més obert del Govern per a Europa, i més possibilitats d'assolir-lo en salut que en pensions, on assegura que hi ha punts de partida molt divergents. Respecte a la problemàtica de l'habitatge, explica que el Govern no ha fet res i espera que prosperi la proposició de llei socialdemòcrata, que planteja destinar part dels fons de la CASS a la rehabilitació d'habitatges.
 
En clau d'eleccions comunals Pere López assegura que no ha tractat amb Rosa Gili que aquesta sigui candidata a cònsol per Escaldes.