Partit Socialdemòcrata

El PS titlla de "mediocre" la imatge del Govern en la gestió de l'afer Chato

Crea: 09/11/2019 - 17:57
López i Gili, durant la roda de premsa.

Notícia publicada a Andorradifusio.ad i emesa per RTVA (11-9-2019)

El Partit Socialdemòcrata qualifica de "mediocre" la imatge del Govern amb la gestió del cas Chato. Tenien clar que s'acabaria amb la destitució del secretari d'Estat d'Economia. Pel que fa a la petició dels grups parlamentaris de trobar-se amb el copríncep Macron, creu que és egoista que no s'accepti. 
 
Després de demanar-ne inicialment la destitució, el PS ha dit que era una evidència que el Govern acabaria destituint Salus Chato.
 
Lamenta la mala imatge que ha donat l'executiu i diu que actuacions així perjudiquen tota la política. La presidenta suplent del grup parlamentari, Rosa Gili, ha qualificat de "mediocre" el posicionament del Govern. "Un Govern no pot després demanar als seus ciutadans un compliment estricte de les lleis quan els seus mateixos membres han incomplert". Afegeix que és "encara més greu que molts membres d'aquest Govern hagin defensat que no era greu".
 
Sobre la visita del copríncep Macron aquest divendres, els socialdemòcrates insisteixen que els agradaria poder-se trobar amb ell, per comentar-li qüestions com l'avortament, la nacionalitat, el matrimoni homosexual o l'habitatge, que ja li van traslladar en un informe al maig passat.
 
El president de grup, Pere López, argumenta que la demanda està plenament justificada i considera que sinó no podrà experimentar la visió política de tot el país. El líder socialdemòcrata remarca que va ser una perició "tant del PS com de Terceravia" i els altres grups "la van veure de manera positiva". "Liberals d'Andorra i Ciutadans Compromesos també volien tenir un contacte amb el copríncep. Només Demòcrates va rebutjar aquest contacte dels grups parlamentaris", ha dit qualificant la posició "d'un punt d'egoisme per la seva part".
 
La idea és traslladar aquestes preocupacions en el proper Consell d'Europa de l'octubre, on prendrà part el Copríncep francès. El PS ha fet aquestes declaracions en el marc d'una roda de premsa on ha fet palesa, un cop més, la preocupació per la situació de l'habitatge i que el Govern no aporti solucions clares.
 
En els propers dies es reunirà amb entitats socials per explicar-los la proposició de llei que va presentar al juliol.