Partit Socialdemòcrata

Carmona diu que refusar la llei de comuns és apostar per una “política més conservadora y menys participativa”

Crea: 03/27/2018 - 13:12
Un instant de l'entreivsta (RTVA).
La  consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona ha tornat a defensar la necessitat de tirar endavant la llei de funcionament i organització de les corporacions parroquials presentada a tràmit parlamentari per la formació. Així, ha posat en relleu que dir ‘no’ al text suposa apostar per una forma de fer política “més conservadora” i “menys participativa” per a la ciutadania. També ha argumentat que el text és fruit d’haver observat els problemes que genera l’actual situació, especialment per a les minories.
 
Carmona ha fet aquestes valoracions durant l’entrevista concedida al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra. La consellera comunal ha explicat que “el Consell General és el lloc on s’han de presentar aquestes proposicions de llei i després buscar amb els grups que sigui el més consensuada possible” per després lamentar que “sembla que, de bon inici, ja no es vol ni sentir a parlar”. A la vegada, ha esgrimit que “és un text fruit de l’experiència d’un model de gestió que no és prou participatiu, transparent i proporcional”. Per a la consellera de PS+I, “si es desestima, es defineix la política que es vol, molt conservadora i poc participativa”. 
 
Durant l’entrevista, la representant socialdemòcrata també ha abordat altres qüestions d’actualitat parroquial, com ara el fet que les colònies d’estiu s’hagin de fer a 300 quilòmetres després de la privatització de l’alberg de la Comella. “Ara ja no tenim instal·lacions d’aquest tipus al país, fet que és una mancança important, i s’ha buscat una sortida”, ha comentat, tot lamentant que, però, no és “la concepció que per nosaltres han de tenir aquestes activitats”, com ara “convivència, coneixement de l’entorn i la identitat amb el país; això es fa aquí, no fora”. 
 
El problema de fons rau, ha explicat, en el fet que “s’ha fet desaparèixer l’alberg”. Carmona ha recordat que “va costar entre tres i quatre milions d’euros i ara s’ha cedit a un privat per una xifra que no arriba als 40.000 euros l’any”. La consellera ha lamentat que “el tenim hipotecat” per culpa de “la política actual de la majoria; cedir l’ús o externalitzar serveis” i ha deixat clar que “no compartim que els ciutadans de la parròquia i del país no en puguin gaudir”. 
 
Situació similar a la que es pot donar amb el centre de congressos. “No m’agradaria que el casino es fes allà”, ha apuntat, tot remarcant que “hem contribuït tots per tenir-lo i el gaudim tots els ciutadans”. Així, al seu entendre, “si en cedim l’ús, sortirem perdent tots”. 
 
Carmona també ha lamentat l’important sobrecost de les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell. “Ja vam dir que la forma de fer el concurs no era la més correcta perquè no es fomentava la concurrència competitiva”, ha apuntat, fet que ha provocat que “el projecte de nou milions acabi sortint per tretze”, circumstància que ha atribuït a la “tossuderia” de la majoria. De fet, no ha amagat que aquesta situació l’ha deixat “frustrada”. També ha advertit que les obres, mentre es facin, poden suposar un greu problema a l’hora d’atreure visitants.
 
La representant de PS+I també ha lamentat que la inversió del comú es concentri en un únic punt de la parròquia. “Hi ha zones amb mancances i dificultats per accedir”, ha advertit, tot posant l’exemple dels Marginets, que van visitar fa uns dies. “Hi ha zones que cal millorar i posar fil a l’agulla abans de fer projectes faraònics”, ha afirmat. 
 

Territori: