Partit Socialdemòcrata

Pregunta conjunta de les minories al Comú d’Escaldes-Engordany sobre els estudis de l’heliport

Crea: 03/26/2018 - 17:25
Vendrell, durant una roda de premsa.
Els consellers de les dues minories al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, per part de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), i Marc Magallón, en representació de Liberals d’Andorra+Independents (L’A+I) han tramitat una pregunta a la majoria per saber en quin estat es troben els informes i estudis sobre el terreny de les Tresoles com a possible ubicació de l’heliport nacional. La qüestió serà tractada, doncs, en el consell de la corporació previst per aquest dimecres. Des de les dues formacions s’ha volgut mostrar l’oposició al projecte i lamenten que aquesta documentació, promesa fa temps pel Govern, no els hi hagi estat encara facilitada. 
 
En l’escrit entrat a tràmit, Vendrell i Magallón recorden que “ara fa just un any” el ministre Jordi Torres “va venir a casa comuna i va exposar a tots els consellers (...) el projecte de l’heliport al terreny conegut com Les Tresoles”. També indiquen que “en el curs d’aquella reunió, el (...) ministre es va comprometre en fer-nos arribar els informes tècnics” que el Govern va adjudicar l’estiu del 2017. 
 
Davant d’això, es pregunta a la majoria comunal si l’executiu els ha lliurat aquests estudis. En cas afirmatiu, es vol que es faciliti còpia als dos consellers “en la major brevetat possible”. En cas negatiu, “emplacem (...) Trini Marín, cònsol major, per a què en la major brevetat possible sol·liciti aquests informes al Govern i posteriorment en lliuri còpia”. 
 
Des de PS+I, Vendrell ha posat en relleu que “l’heliport ens preocupa tant a nosaltres com als liberals” perquè “representarà un cost econòmic molt important, no només per a Escaldes-Engordany o Encamp, sinó per a tot el país”. En aquest sentit, ha remarcat que el lloc escollit suposarà una inversió “molt elevada”, ja que “té pendent i s’haurà de fer amb terrasses”. A més, ha apuntat, “no tenim garantit que no hi hagi afectació sonora pels habitants de la vall central”. Per això considera important “sumar esforços i crear sinergies” amb la formació liberal “per expressar el nostre rebuig a la instal·lació”. 
 
El conseller de L’A+I, Marc Magallón, remarca que “cal ser molt curosos de posar l’heliport en una zona on la viabilitat de la infraestructura no estigui assegurada” com és el cas de Les Tresoles, on no es poden garantir el màxim de dies d’operativitat. En aquest sentit, Magallón argumenta que en aquesta zona “els helicòpters hauran de sobrevolar una estació transformadora (ETR), amb el conseqüent risc que això suposa, i els veïns patiran nivells alts de soroll”. Per aquest motiu “des de L’A reclamem, d’una vegada per totes, un heliport digne i segur, que no molesti als veïns i que s’ubiqui en terrenys de titularitat pública”, ha conclòs.
 

Tags: 
Territori: