Partit Socialdemòcrata

Sans denuncia la “bufetada enorme” que suposa que s’hagi duplicat el preu del Servei d’Atenció Domiciliària

Crea: 03/13/2018 - 12:37
Un instant de l'entrevista de Joan Sans a RNA (RTVA).
El conseller de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp Joan Sans ha carregat amb duresa contra l’increment de preu del Servei d’Atenció Domiciliària que han patit els usuaris de la parròquia des que el Govern es va fer càrrec de la prestació. En concret, ha denunciat, el cost s’ha duplicat, fet que considera inacceptable i que no ha dubtat a definir com a “una bufetada enorme”. En aquest sentit, ha lamentat que els increments de tarifes de diferents serveis públics estan afectant la gent més vulnerable i ha advertit que si Demòcrates per Andorra (DA) manté aquesta línia el PS s’hi oposarà frontalment.
 
Sans ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista que ha concedit aquest dimarts al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra. El conseller de PS+I ha lamentat que “els usuaris del SAD estan pagant ara més que quan ho portava el comú”, circumstància que, en cap cas, es va comentar que es va portar a votació al ple el traspàs a Govern. “El conveni no deia que això repercutiria en el que costava a la gent de la parròquia”, ha recordat, tot indicant que “pagaven 4,5 euros per hora i ara s’ha duplicat”. Així, ha afirmat, això suposa “una bufetada enorme” per a qui el necessita.
 
El representant de PS+I ha volgut llençar una “alerta” pel que “estem passant cap a un increment de preus dels serveis públics que afecta la gent gran i la infància”. Per tant, al seu entendre, “anem a tocar la gent més feble”. Per això, ha advertit que “ens hi trobaran de cara”. 
 
Durant l’entrevista, Sans ha tornat a defensar la proposició de llei d’organització i funcionament dels comuns presentada pel PS al Consell General. “Hi ha una realitat que exigeix que l’actual ordinació es converteixi en llei i Encamp és un clar exemple”, ha assegurat, tot posant en relleu que “nosaltres hem portat al ple una sèrie de neguits per a una majoria de ciutadans com el tema dels salaris dels cònsols o de la seva dedicació exclusiva i en les dues ocasions la majoria ha dit que és un tema del Consell General”. 
 
El conseller comunal ha criticat l’actitud mostrada davant el text per Conxita Marsol, màxima mandatària d’Andorra la Vella. “Si que un cònsol digui que no es pensa ni llegir el text no és un menysteniment a la democràcia, a mi que m’ho expliquin”, ha apuntat, tot argumentant que “si, com alguns volen fer, es tanca el debat, flac favor li farem a la democràcia”. 
 
Sans ha defensat algunes de les propostes del text, com la supressió de la figura del cònsol menor o el canvi de repartiment d’escons. Sobre aquest darrer punt, ha remarcat que “amb la representativitat tenim un problema molt greu. Dos grups de la minoria representen més electors que la majoria i no es té en compte ni tan sols la seva opinió”. Davant d’això, ha manifestat que “si DA no ho entén, té un problema amb la democràcia”. També ha advertit que “tancant debats d’aquestes característiques, l’únic que estem fent és minar l’interès per la democràcia. Això només afavoreix el desencís d'alguns electors i que no tornin a votar".
 
Un altre tema apuntat en l’entrevista ha estat la polèmica adjudicació del pla de dinamització d’Encamp a Intueri, aprovada dilluns per la comissió responsable del comú amb l’abstenció de PS+I que segueix criticant com s’ha dut a terme el procés. “El més sorprenent és que un altre comú ha fet un concurs públic per licitar un projecte de les mateixes característiques”, ha explicat, en referència a la Massana. Sobre l’impuls de l’activitat econòmica, el conseller ha argumentat que “cal agafar comerciants i empresaris de la mà; no fer-los contents a cop de talonari com s’ha fet els darrers anys a Encamp”.
 
Territori: