Partit Socialdemòcrata

Vendrell critica que DA continuï sense tenir en consideració l’oposició malgrat la sentència del TC

Crea: 03/22/2018 - 16:39
Vendrell, durant l'entrevista.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha lamentat que la voluntat del Govern i de Demòcrates per Andorra (DA) sigui continuar menystenint l’oposició a l’hora de buscar solucions a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la part de la llei de transferències. La resolució, ha remarcat, dóna la raó a la seva formació, que des del primer moment havia posat en qüestió els nous criteris adoptats per al repartiment dels diners entre les set corporacions parroquials.
 
Vendrell ha valorat la decisió de l’alt tribunal durant l’entrevista concedida al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra. La consellera comunal ha posat en relleu que la sentència del TC “demostra que el que dèiem amb la llei de transferències no ens ho trèiem de la màniga” sinó que “aquests articles eren inconstitucionals”. La satisfacció per la resolució, però, queda a mitges un cop comprovat que, des de DA, la voluntat és introduir canvis a la llei sense buscar el consens amb la resta de formacions. 
 
“Ara, el tarannà de DA és el mateix que abans”, ha criticat. “Ho volen arreglar només ells sense tenir en consideració l’oposició”, ha apuntat, tot lamentant aquesta postura que, per un costat, és similar a l’emprada per la formació ‘taronja’ en altres àmbits, com ara les negociacions per la reforma de la llei de Funció Pública. “Tampoc volen trobar-se de nou amb els sindicats”, ha recordat. 
 
Vendrell també ha criticat la situació a Capesa, especialment per la “manca de transparència” que permet l’actual funcionament de la societat, malgrat el fet de ser l’empresa responsable d’un servei essencial com la distribució d’aigua potable. “El càrrec de director general es va ocupar fa un any i a l’assemblea de socis no es va dir res”, ha recordat. La consellera entén que “per part de la direcció no hi ha cap voluntat que l’assemblea es faci i es tiri endavant l’ampliació de capital; ara fan i desfan amb el que diu una persona dins del consell d’administració”. A la vegada, ha continuat defensant que “s’ha de permetre que el comú tingui una representació molt més forta perquè la competència de l’aigua és seva”.
 
Des de PS+I també es defensa la proposició de llei d’organització i funcionament dels comuns tramitada pels socialdemòcrates al Consell General. “Volem democratitzar-los més i que totes les veus que hi ha se sentin representades; ara, poca cosa podem fer perquè al consell les coses arriben ja dites i beneïdes”.
 
Sobre l’heliport, Vendrell ha explicat que “seguim esperant els estudis tècnics que ens va prometre el ministre Torres”. Així, va avançar que, si no arriben en breu, “farem una demanda conjunta amb liberals”. La consellera ha reiterat que “no es pot fer a aquesta ubicació [Tresoles]”.
 
Territori: