Partit Socialdemòcrata

El PS defensa la importància de redefinir les prestacions per evitar l’ofec de la ciutadania

Crea: 06/26/2020 - 13:00

Judith Salazar: "Més enllà de la contenció en els salaris, s'hauria d'abordar en profunditat com dimensionar el sector públic sota criteris objectius i de transparència"

 

 

25/06/2020 | Millorar les prestacions i retrotraure els efectes de la llei de mesures urgents a l'inici de la crisi sanitària són les demandes que el Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha defensat aquesta tarda a la sessió de control al Consell General. Una prestació suficient i des del primer dia per als autònoms, l'ampliació dels terminis de reducció de les cotitzacions, la regulació de les carències bancàries i una política de subministraments de FEDA i Andorra Telecom més amable són quatre de les propostes del PS que avui els grups parlamentaris de la majoria han tombat al Consell General. El President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha assenyalat que, a diferència de la proposta de la majoria, la del PS permet garantir un salari mínim "amb el qual, a Andorra no sobra per res. Per moltes famílies, 100€ marquen una gran diferència i aquest és un tema que no està resolt.

 

Durant la sessió, el conseller del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Carles Sánchez, ha mostrat el seu desacord pel que fa a traslladar la gestió dels ajuts a l'estudi al ministeri d'Afers Socials: "Traslladant tots els ajuts a Afers socials s'està creant una entitat d'atenció a la pobresa. Les beques no són ajuts destinats a pal·liar la pobresa, ni a la integració i la cohesió social. Hi entren criteris econòmics, sí, però també personals o acadèmics", ha defensat Sánchez.

 

Finalment, els socialdemòcrates han votat a favor del projecte de llei de mesures per a la racionalització de la despesa pública i la reducció salarial dels alts càrrecs. La Consellera del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha assenyalat que "l'impacte no és el que ha d'aportar la solució a aquesta crisi: La solució implica consolidar un Estat fort. Més enllà de la contenció en els salaris, s'hauria d'abordar en profunditat com dimensionar el sector públic sota criteris objectius i de transparència. Anuncia que es votarà a favor de la racionalització.