Partit Socialdemòcrata

Pere López acusa Liberals de “decebre els ciutadans que van votar per un canvi polític”

Crea: 05/14/2019 - 16:55
López, durant la roda de premsa (T.S. / Altaveu).

Notícia publicada a Altaveu Digital (13-5-2019)

El cap de llista i candidat a cap de Govern socialdemòcrata, Pere López, s’ha mossegat públicament la llengua unes quantes vegades aquest dilluns. El líder del PS ha evitat atacar Liberals d’Andorra amb duresa -potser s’ho guarda per aquest dimarts durant el seu discurs d’investidura- i com a molt ha arribat a mostrar la seva “sorpresa” per la decisió de la formació encapçalada per Jordi Gallardo de pactar amb Demòcrates i a acusar els liberals d’haver “decebut els ciutadans que van votar per un canvi polític”, com a mínim, en donar suport en les territorials a la fórmula de ‘d’Acord’.
 
López ha fet una compareixença pensant que demòcrates i liberals haurien explicat ja aquest dilluns els motius i els principis del seu acord de govern. Però no hi ha hagut cap mena d’explicació pública. En canvi, el candidat socialdemòcrata ha comparegut per refermar que “seguim pensant que hi ha una alternativa” a Demòcrates i que, ara més que mai, i amb el degut respecte, ha deixat dit, a terceravia i Unió Laurediana, s’han convertit en “l’única alternativa”. López ha reiterat, també “el compromís amb el projecte polític del PS i ‘d’Acord’”, amb la qual cosa, ha reiterat, treballaran més encara si cal per tornar la “confiança” que la ciutadania els va atorgar el 7 d’abril.
 
El president i cap de cartell del PS ha recordat que des del dia de les eleccions i fins ara “no ha canviat res” quant a la manera de fer dels demòcrates, donant a entendre, d’aquesta forma, que no hi havia cap element nou que fes pensar que Liberals, després d’una campanya del tot en contra de DA, hi acabaria pactant per formar Govern. López ha explicat que després de la roda de contactes per intentar formar un executiu alternatiu, la setmana passada va rebre una trucada de 30 segons de Jordi Gallardo en què se l’informava que els liberals no votarien la investidura de López i que estaven treballant en una coalició governamental amb els demòcrates.
 
“Pensava que avui donarien explicacions”, ha exclamat Pere López sorprès perquè ni DA ni Liberals no hagin comparegut a explicar res. El líder socialdemòcrata no ha volgut “parlar per boca de tercers” respecte de converses que els membres de ‘d’Acord’ d’una formació i una altra, és a dir, socialdemòcrates i liberals, han mantingut els darrers dies i han copsat l’ambient de tot plegat. Primer, López ha admès com a bona la paraula “sorpresa” per definir l’aliança dels liberals amb els demòcrates. Després, el candidat del PS ha evitat parlar de frau democràtic i només ha dit que era clar, i tothom ho sabia, que “no vam fer (‘d’Acord’) per donar suport a DA”, encara que una altra cosa és “la utilització que se’n pugui fer després” dels escons obtinguts.
 
Pere López ha explicat que “era evident amb quina idea es van sumar forces” i que, per tant, considera que és igual d’“evident que hi ha una decepció, ja no per part dels responsables polítics, dels set consellers del PS; és una decepció per als electors, per les persones que es van mobilitzar; pels ciutadans que van votar per un canvi polític i van apostar per una opció que era contrària o diferent” a la que representen els demòcrates. Preguntat sobre les properes comunals, el líder socialdemòcrata ha afirmat que queda “una mica lluny” però que sembla clar que per un canvi real de fer política sigui a la institució que sigui “només es té l’opció de votar el PS”.