Partit Socialdemòcrata

Pere López assegura que l'acord marc amb la UE s'haurà de signar aviat i reclama transparència

Crea: 05/30/2019 - 17:24
López, durant una entrevista a RNA (RTVA).

Notícia publicada a Andorradifusió.ad i emesa per RTVA (30-5-2019)

El líder del Partit Socialdemòcrata assegura que en el nou executiu veu la mateixa poca transparència que en l'anterior pel que fa a les negociacions amb la Unió Europea. Pere López afirma que l'acord marc s'ha de signar i que cal saber-ne el contingut.
 
López assegura que el PS seguirà defensant els tres eixos que va pactar amb Liberals en el pacte de d'Acord: canvi del sistema electoral, transparència i canvi en les negociacions amb la UE. I que els esdeveniments demostren que qui fou el seu soci a les eleccions i ara ha pactat amb DA no segueix la mateixa línia.
 
Sobre les negociacions amb Europa segueix veient poca transparència per part del Govern. I afegeix que li consta que l'acord marc s'ha de signar. Segons les seves informacions, "aquest compromís hi és, si no és al juny, al juliol". "Més enllà que encarano estigui tancat, la idea segur que està parlada i nosaltres com a representants dels ciutadans tenim tot el dret a saber-ho", ha manifestat.
 
Sobre pensions, un altre tema en el qual Xavier Espot ha ofert pacte d'estat, diu que no hi seran si es planteja allargar l'edat de jubilació o rebaixar-ne l'import. I que defensaran que l'augment de les cotitzacions sigui d'un 75% per a l'empresa i 25% per al treballador. No a parts iguals. "DA ja va modificar aquesta qüestió i el darrer increment de dos punts va ser un i un (a parts iguals)", diu afegint que "cal mirar com es fa a tot arreu".
 
A l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, López també ha dit que en l'àmbit de la funció pública s'està cuinant un pols polític entre DA i Liberals, que defensen canvis diferents en la llei.
 
També ha parlat de l'oferta d'un Govern de només divuit mesos a Liberals i Terceravia. Assegura que era un termini adequat per actuar sobre qüestions urgents com l'habitatge, però si s'havia de renunciar a la reforma electoral o l'avortament per al PS no tenia sentit esgotar els quatre anys.